XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2015/04/22/kozos-faultetes-a-fold-napjan/

Témák A-Z

Közös faültetés a Föld Napján

ARCHÍV | 2015. április 22. - Frissítve Lendületben a XIII. Kerület

Borszéki Gyula alpolgármester az eseménnyel kapcsolatban elmondta, hogy a 15 fa nem része annak a 300 egyednek, amelyet az önkormányzat Közszolgáltató Zrt. Közterületi Divíziójának közreműködésével ültetett el a tavasz folyamán. Köszönte a FŐTÁV adományát, amely bizonyította, hogy nemcsak a 15 ezer kerületi lakásban nyújt szolgáltatást, hanem tevékeny részt vállal a környezet védelmében is.

A kerület „Lendületben a XIII. kerület” és az Angyalzöld+ programban megfogalmazottak szerint törekszik a környezettudatos gondolkodás elterjesztésére, a környezet megvédésére. Ezt nemcsak a Föld Napja évenkénti rendezvényen bizonyítja, hanem a közparkok, zöldfelületek fejlesztésével, gondozásával, az 50 ezer egynyári virág ültetésével, a szökőkutak építésével és az úttörőmódon felépített az országban egyedülálló 100 lakásos passzívház átadásával is.

A világnaphoz kötődően április 25-én, szombaton tartották a hagyományos népszigeti nagytakarítást. Az ötödik takarítási akcióban 150 önkéntes vett részt, akik a szigetet átszelő út menti területen és a Duna menti zöldsávon gyűjtötték össze az elhagyott hulladékot. A Közszolgáltató Zrt. zsákokat, kesztyűket és ásványvizet biztosított a résztvevők számára. A 3X8 m3-es összegyűjtött hulladék elszállításáról a FKF Zrt. gondoskodott.

Az első Föld Napja rendezvényt egy amerikai egyetemista kezdeményezésére tartották 1970. április 22-én. 1990 óta Magyarországon is egyre többen érzik úgy, hogy legalább ezen a napon tenniük kell valamit környezetük érdekében.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj