XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/10/04/elkeszult-a-vizafogo-setany-ii-uteme/

Témák A-Z

Elkészült a Vizafogó sétány II. üteme

ARCHÍV | 2013. október 04. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Az évenkénti felújítások az utak 2,2-2,3%-át jelentik.

A XIII. Kerület Integrált Városfejlesztési Stratégiájában megfogalmazott cél volt a Vizafogó lakótelep fejlesztése. 2011-ben a Vizafogó sétány I. üteme során felújították és forgalomcsillapított lett a Dunavirág u. és a Viza utca között.

A mostani második ütemben a Párkány felőli oldal felújítása történt meg. A közlekedésbiztonság javítását szolgálja a nyomvonal „hullámoztatása”. Ez azt jelenti, hogy a homokszínű térkővel épített sétány gyalogos közlekedésre szolgáló területén a kazettákat eltérő irányban kell kerülni. A járműforgalmi nyomvonalat és a parkolókat megkülönböztetve a gyalogos zónától barna színű elemekkel burkolták. A szabályosan kiépülő parkolóhelyek száma 214 db, ebből 3-at mozgáskorlátozottak számára jelöltek ki. A Vizafogó lakótelep II. ütemének kiviteli terveit METRÓBER Kft. készítette és az Aszfaltbeton Kft. vitelezte ki.

A tervezők és építők rendszeresen meghallgatták a helyi igényeket, a lakótelepiek tapasztalatai konszenzussal épültek be a koncepcióba. A felújítás következtében az áthaladó közúti gépjárműforgalom mértéke és sebessége csökkent. A szabályos parkolóhelyek megmaradtak. A parkolás szabályozásával megszűnnek forgalmi dugók és a korábbi rendezetlen utcakép a környezetbarát anyagok beépítésének is köszönhetően egy humanizált közterület került kialakításra.

A 2014-re vonatkozóan dr. Tóth József polgármester további 340 millió forint hasznos elköltését helyezte kilátásba, a jövő év februárjában elfogadásra kerülő költségvetés tervezete szerint. Mint ígérte ez esetben is széleskörű társadalmi egyeztetést követően határozzák meg a rekreációs és zöldfelületi fejlesztéseket.

2013-ban az alábbi utcák kerültek felújításra: A Taksony u., a Tüzér u. – Lehel u. között; a Madarász V. u. az óvoda előtt; a Huba u., az Angyalföldi út – Kassák L. u. között; a Tüzér u. a Róbert K. krt. – Csángó u. között; a Kis Gömb u. a Szent László u. – Dévényi u. között; a Zsinór u., a Szent László u. – Tatai u. között  és a Vizafogó II. ütem során a Viza u. – Dunavirág u. közötti területek összesen 17 105 m2 felületen. A költsége 184.287.594 Ft volt.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj