XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/07/09/nemzetkozi-dij-a-xiii-keruletnek/

Témák A-Z

Nemzetközi díj a XIII. kerületnek

ARCHÍV | 2013. július 09. - Frissítve Egyéb

Az elismerést a világon hét országból kapták meg azok, akik az egykori antifasiszta ellenállók hősiességének szellemében ma is sokat tesznek a humanizmusért, a társadalmi békéért, a kirekesztés mindenfajta megnyilvánulása ellen. A „Budapest XIII. kerület Önkormányzatának és a polgárainak” odaítélt elismerést a nemzetközi szervezet közfelkiáltással fogadta el.

Az eseményen André Flahaut a Belga Parlament elnöke köszöntötte a vendégeket, majd a közelmúltban alapított díj jelentőségét méltatta. Hat fő részesült elismerésben, belga, bolgár, görög, német, olasz és izraeli állampolgárok. A díj odaítélésének indoklásaként a szövetség főtitkára hozzátette: az első alkalommal kiosztásra kerülő díj eredeti címzettjei személyek, civil szervezetek, de kivételként egy városrésznek, a XIII. kerületnek ítélik oda.

A díj átadásakor elhangzott: „Önök olyan kiemelkedő szellemi, kulturális és szociális teljesítményt nyújtanak, ami nem csak Magyarországon példaértékű, hanem olyan, amely előtt Európa polgárai is fejet hajtanak”. Nemzetközi szinten is élen járnak a humanizmus, a társadalmi béke, és a kirekesztés elleni küzdelem mellett a szociális gondoskodás, a rászorulók segítése, a lakosok jó minőségű és mindenki számára elérhető szociális, kulturális, oktatási és sport szolgáltatásokkal való ellátása terén is.

Dr. Tóth József polgármester megköszönte az elismerést, majd a kerületi szolidaritás másfél évszázados hagyományát emelte ki. Megerősítette, hogy a kerület tovább dolgozik a mindennapok biztonságáért, az esélyegyenlőségért, a hátrányos helyzetűek integrációjáért, és fellép a rasszizmus, a kirekesztés minden formája ellen.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj