XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2024/03/07/veszelyeshulladek-gyujtes-marcius-23-an/

Témák A-Z

Veszélyeshulladék-gyűjtés március 23-án

2024. március 07. Felhívás

Veszélyeshulladék-gyűjtés is lesz a XIII. kerületben a március 17-től egy héten át tartó lomtalanításhoz kapcsolódva. Ennek napja március 23-a. Azért ezt a napot választottuk a környezetre ártalmas anyagok szervezett kerületi összegyűjtésére, mert a lomtalanításkor nem lehet kitenni semmilyen veszélyes hulladékot.

  • Március 23-án, szombaton Újlipótvárostól a Vizafogón át Angyalföldig 8 helyszínen, helyszínenként többnyire egy órában, de van ahol két és fél órában lehet leadni minden olyan hulladékot, ami speciális kezelést igényel. Részletek a plakáton.
  • Építési és bontási anyagok kivételével átvesznek egyebek között elektromos és elektronikai hulladékot, savas akkumulátorokat, festék- és lakkmaradékokat, növényvédő szereket, lejárt gyógyszereket és vegyszereket, fáradt olajat, olajos szűrőket és flakonokat, használt olajokat és zsírokat.
  • Minden évben kétszer, tavasszal és ősszel gyűjtjük be szervezetten a veszélyes hulladékokat kerületünkben. 2023–ban az éves mérleg 41.700 kilogramm, vagyis csaknem 42 tonna lett. Ez 10 százalékkal haladta meg a 2022-es mennyiséget, ami 37.800 kiló, tehát majdnem 38 tonna volt.

Veszélyeshulladék-gyűjtés plakát

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj