XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2024/01/11/tudnivalok-az-ingyenes-kemenyellenorzesekrol-2024-ben/

Témák A-Z

Tudnivalók az ingyenes kéményellenőrzésekről 2024-ben

2024. január 11. Egyéb

Elkészítette a központilag szervezett kéményellenőrzések XIII. kerületi ütemtervét az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja. Az ütemterv utcánként tartalmazza, hogy idén mikor kell számítani a kéményseprők megjelenésre a társasházakban. Az ellenőrzés a magánszemélyek tulajdonában lévő ingatlanokhoz tartozó égéstermék-elvezetők esetében 2016 júliusa óta ingyenes.

Az ellenőrzés kiterjed az ingatlanhoz tartozó tüzelőberendezés égéstermékének elvezetésére szolgáló kémény, továbbá a bekötő- és összekötő elemek, valamint ezek tartozékainak átvizsgálására, szükség szerinti tisztítására, négyévenkénti műszaki felülvizsgálatára. A kémény ellenőrzéséről és annak eredményéről a kéményseprő tanúsítványt állít ki, amelynek egy példányát az ügyfélnek átadja.

A munka ütemezett időpontjáról két héttel az ellenőrzés előtt hirdetmény, illetve postaládába dobott értesítő útján kapnak tájékoztatást a társasházi ingatlantulajdonosok. Az értesítés többlakásos, illetve többszintes épület esetén kapualji, jól látható módon elhelyezett hirdetménnyel történik. Az ismételt értesítés – ha az első időpontban az ellenőrzés nem történt meg – címre szóló, tanúk előtt postaládába helyezett, kapura vagy ajtóra ragasztott írásos értesítővel történik, szintén a munka megkezdése előtt legalább 15 nappal.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja önkormányzatunknak megküldte a kéményellenőrzések ütemtervét, amelynek részletei itt érhetők el.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj