XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2023/09/01/ismet-klimavedelmi-palyazatot-hirdetunk-diakoknak/

Témák A-Z

Ismét klímavédelmi pályázatot hirdetünk diákoknak

ARCHÍV | 2023. szeptember 01. - Frissítve Felhívás

Önkormányzatunk idén harmadjára díjazza azokat az általános és középiskolai osztályokat és diákönkormányzatokat, amelyek kreatív ötletekkel segítik az éghajlatváltozás negatív hatásainak mérséklését.  A pályázatokat október 31-ig várjuk.

Mit tehetnek a fiatalok földi klímánk védeleméért akkor, amikor az éghajlatváltozás Magyarországot is egyre inkább érinti például viharok, hőhullámok, aszályok és kisebb árvizek formájában? Hogyan és milyen eszközökkel segíthetnek a diákok abban, hogy lassuljon a hőmérséklet emelkedésének üteme? Ki milyen saját akciót indított vagy indítana azért, hogy élhetőbb legyen kerületi iskolájának és lakóhelyének a környezete?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések megválaszolása vezethet el oda, hogy a XIII. kerületi általános és középiskolák diákjai, diákönkormányzatai összeállítsanak egy-egy pályázatot, amely az éghajlatváltozásért a gyakorlatban tett kisközösségi erőfeszítéseket mutatja be.  Pályázni két formában lehet: legalább 10 oldalas, fotókkal, rajzokkal illusztrált írásos anyaggal vagy legalább 10 perces kisfilmmel.

A pályázatban kifejezetten egyedi, osztályszintű, diákönkormányzati szintű ötletek, cselekvési javaslatok, már alkalmazott gyakorlatok bemutatását kérjük. Jöhetnek kreatív ötletek, hozzájuk illusztrációk és rajzok. Örömmel fogadjuk a már megvalósult vagy még csak tervezett klímavédelemi programok bemutatását.

Külön díjazzuk az általános és a középiskolákból érkező pályázatokat. A két kategóriában összesen 900 ezer forintot osztunk szét a dobogósok helyezettek között. A pályázatokat október 31-ig várjuk, és december 15-ig elbíráljuk. A pályázati kiírás itt olvasható.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj