XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2023/04/24/kassak-lajos-irodalmi-dij-2023/

Témák A-Z

Kassák Lajos Irodalmi Díj 2023

ARCHÍV | 2023. április 24. - Frissítve Felhívás

Van olyan történet, amit nem kell megkeresnünk, mert az maga talál ránk. Van viszont olyan történet, amelyre rá kell találni és utána kell járni. A lényeg, hogy legyen meg a történet, amiből írásmű születhet. Milyen legyen a történet: tragikus vagy komikus? Az mindegy! Csak legyen egy történet, aminek a tulajdonosa nekiáll, és betűkből írásművet alkot. Milyen műfajút? Az is mindegy! Hiszen a tragédiákat és a komédiákat is ugyanazokkal a betűkkel írják.

A mi történetünk az, hogy szeretnénk díjazni író embereket, vagyis történetmesélőket, legyenek ők akár amatőrök, akár profik, akár prózaírók, akár költők. Ennek adtunk egy keretet: ez a XIII. kerületi Kassák Lajos Irodalmi Díj. A 400 ezer forinttal jutalmazott, akár megosztott díj elnyerésére pályázni lehet. Mivel? Eddig még nem publikált két verssel vagy egy prózával, ami legfeljebb 20 oldalas. A beadási határidő 2023. szeptember 15. A pályázat részletei itt olvashatók.

Az avantgarde író, költő és képzőművész Kassák Lajos maga ezt gondolta arról, milyen egy jó vers vagy próza: „A jó írásmű nemcsak horizontálisan terjed, hanem vertikálisan is a mélybe hatol, és a magasba emelkedik”. Ő már csak tudta, hiszen számos irodalmi és közéleti lapot szerkesztett. Mi azt reméljük, hogy lesz a pályázatok között olyan, amely az olvasót úgy emeli magasba, hogy közben a szöveg mélyen belül is visszhangzik…

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj