XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2023/04/24/kassak-lajos-irodalmi-dij-2023/

Témák A-Z

Kassák Lajos Irodalmi Díj 2023

2023. április 24. Felhívás

Van olyan történet, amit nem kell megkeresnünk, mert az maga talál ránk. Van viszont olyan történet, amelyre rá kell találni és utána kell járni. A lényeg, hogy legyen meg a történet, amiből írásmű születhet. Milyen legyen a történet: tragikus vagy komikus? Az mindegy! Csak legyen egy történet, aminek a tulajdonosa nekiáll, és betűkből írásművet alkot. Milyen műfajút? Az is mindegy! Hiszen a tragédiákat és a komédiákat is ugyanazokkal a betűkkel írják.

A mi történetünk az, hogy szeretnénk díjazni író embereket, vagyis történetmesélőket, legyenek ők akár amatőrök, akár profik, akár prózaírók, akár költők. Ennek adtunk egy keretet: ez a XIII. kerületi Kassák Lajos Irodalmi Díj. A 400 ezer forinttal jutalmazott, akár megosztott díj elnyerésére pályázni lehet. Mivel? Eddig még nem publikált két verssel vagy egy prózával, ami legfeljebb 20 oldalas. A beadási határidő 2023. szeptember 15. A pályázat részletei itt olvashatók.

Az avantgarde író, költő és képzőművész Kassák Lajos maga ezt gondolta arról, milyen egy jó vers vagy próza: „A jó írásmű nemcsak horizontálisan terjed, hanem vertikálisan is a mélybe hatol, és a magasba emelkedik”. Ő már csak tudta, hiszen számos irodalmi és közéleti lapot szerkesztett. Mi azt reméljük, hogy lesz a pályázatok között olyan, amely az olvasót úgy emeli magasba, hogy közben a szöveg mélyen belül is visszhangzik…

Vissza

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj