XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2023/03/07/epuletbontas-a-vaci-uton-a-fovarosi-kormanyhivatal-intezkedeset-keri-az-onkormanyzat/

Témák A-Z

Épületbontás a Váci úton: a Fővárosi Kormányhivatal intézkedését kéri az Önkormányzat

2023. március 07. Környezetvédelmi hírek

A XIII. Kerületi Önkormányzat elfogadhatatlannak tartja a március 6-án megkezdődött, Váci út 48/e-f szám alatti, egykori Medicor székház bontásával okozott por- és zajterhelést, ezért az alábbi intézkedéseket tette meg a környéken élők nyugalmának megőrzése és a Váci úton közlekedők biztonsága érdekében.

Tekintettel arra, hogy az építési- illetve a bontási engedélyezési eljárások, valamint az építésfelügyeleti, ellenőrzési jogkörök a Kormányhivatalokhoz tartoznak, dr. Tóth József polgármester az illetékes Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetőjétől a bontási tevékenység szabályosságának vizsgálatát, szabályossá tétele érdekében sürgős és hathatós intézkedését kérte.

Saját hatáskörben a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztálya a feltárt szabálytalanságok miatt bírságot szabott ki a kivitelezést végző vállalkozóra.

A XIII. kerületi Közterület-Felügyelet a feltárt szabálytalanságok miatt közigazgatási hatósági eljárást kezdeményezett.

Az utcai fasorban okozott kár miatt feljelentést teszünk.

A XIII. Kerületi Önkormányzat elfogadhatatlannak tartja, hogy a környéken élőket és az előírásokat semmibe véve folytasson valaki építési- illetve bontási tevékenységet.

 

Budapest, 2023. március 7.

 

Budapest Főváros

XIII. Kerületi Önkormányzat

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj