XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió

https://www.budapest13.hu/2021/05/13/iden-is-mukodik-a-zajugyelet/

Témák A-Z

Idén is működik a zajügyelet

2021. május 13. - Frissítve Környezetvédelmi hírek

A XIII. Kerületi Önkormányzat 2021-ben is üzemelteti a kerületi lakosság esti, éjszakai nyugalmának biztosítása érdekében végzett hatósági munkát segítő zajügyeletét.

A zajügyeleten május 13. és október 17. között, csütörtökön, pénteken és szombaton 20 órától másnap reggel 8 óráig lehet bejelentést tenni a zavaró zajhatások miatt a 0680-626-666-os telefonszámon. A vizsgálat a bejelentő számára semmilyen költséggel nem jár, továbbá az ügyeleti telefonszám is díjmentesen hívható.

Az ügyeletes a helyszínre haladéktalanul kiszáll, ott dokumentálja tapasztaltakat, és vizsgálatot végez lehetőség szerint műszeres méréssel vagy érzékszervi észleléssel. A tömeges megbetegedést okozó humán járvány miatt a Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet idején érkezett bejelentéseket személyes találkozás, lakásba történő belépés nélkül vizsgálja ki a zajügyelet, erről a bejelentőket az ügyeletes telefonon tájékoztatja.

A vizsgálat eredményét a szakértő a Polgármesteri Hivatalnak küldi meg, ez alapján lehet majd eldönteni, van-e lehetőség hatósági intézkedésre, és ha igen, milyen eszközzel lehet leghatékonyabban fellépni a probléma megoldására.

A zajügyelet működési idején kívül tapasztalt zavaró mértékű zajról a Polgármesteri Hivatalnak a gerekalman@bp13.hu címen lehet bejelentést tenni.

Vissza

Díjaink, elismeréseink