XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2021/03/09/folytatodik-az-udvarzolditesi-program/

Témák A-Z

Folytatódik az udvarzöldítési program

2021. március 09. Felhívás

Az önkormányzat folytatja a rendkívül népszerű Udvarzöldítési Programot, és 2021-ben hatodik alkalommal hirdeti meg az Udvarzöldítési Pályázatot, amely közvetlenül a Környezetvédelmi Alapból nyújt támogatást a lakóközösségek számára, mindemellett – a Közszolgáltató Zrt. és külső szakemberek bevonásával – szakmai segítséget is biztosít a zöldfelület-bővítési projektek sikeres megvalósításához. Az Udvarzöldítési Pályázat keretösszege – a korábbi évekhez hasonlóan – 4 millió forint. A pályázat keretében nyújtható támogatás mértéke 500 ezer és 1 millió forinti közötti összeg. Amennyiben több ingatlan közös fejlesztése valósul meg, a támogatás maximum összege pályázatonként 3 millió forint lehet. Ezzel is ösztönzi az önkormányzat a több belső udvart érintő közös elképzeléseket. A pályázat kétfordulós. A díjazott pályázóknak 2022-ben kell megvalósítaniuk a pályamunkákat.

Az Udvarzöldítési Pályázat – amelyet először 2016-ban hirdetett meg az önkormányzat – egy olyan támogatási forma, amelynek keretében – az önkormányzat szakmai és anyagi segítségével – a lakóközösségek jelenleg nem vagy alig használt, funkciószegény, felújításra szoruló udvarai újulhatnak meg, jellemzően a burkolt területek zöldítésével. A pályázat célja a kerületi zöldfelületi rendszer minőségi és mennyiségi javítása, a lakóterületek szabadtéri rekreációs lehetőségeinek bővítése, a lakótömbök belsejében a nagyobb, összefüggő zöldfelületek kialakításának támogatása a kerület Hosszú távú Fejlesztési Koncepciójában megfogalmazott célokkal is összhangban.

A Klímabarát Díjas XIII. Kerületi Önkormányzat Klímastratégiájának és az AngyalZÖLD 3.0 programnak kiemelt célja a zöldfelületek növelése, és a lakosság minél szélesebb körű bevonása ebbe. Az önkormányzat nemcsak vallja a klímatudatos működést, hanem konkrét lépést is tesz, jelentős közösségi forrást biztosít az ökológiai egyensúly fenntartására.

Környezetvédelmi Alap felhasználásáról, az Alapból nyújtandó támogatásra érkezett pályázatok elbírálásáról a Tulajdonosi, Kerületfejlesztési és Lakásgazdálkodási Bizottság jogosult dönteni.

  Benyújtás határideje:       2021. április 30.

A pályázattal kapcsolatos részletes információk elérhetőek a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. honlapján.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj