XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2020/03/02/rezsiutalvanyt-kozvetitunk-nyugdijasok-nyugdijasokert-2/

Témák A-Z

Rezsiutalványt közvetítünk, nyugdíjasok nyugdíjasokért!

2020. március 02. Szociális hírek

A Nyugdíjasok Budapesti Szervezete és a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Szociális Szolgáltató Központja közösen meghirdette a Nyugdíjasok a Nyugdíjasokért elnevezésű szolidaritási programját. A két szervezet vállalta, hogy intézményeiben 2019. december 31-ig összegyűjtik a felajánlott utalványokat, majd a Szociális Szolgáltató Központ 2020. március 15-ig szétosztja azokat és közreműködik a beváltásban.

Összesen 36 fő 159.000,-Ft. értékben adott át utalványt.

A felajánlott rezsiutalványokat szociálisan rászoruló nyugdíjasok, nyugdíjszerű ellátásban részesülők kapták meg, akiknek a nyugdíj, vagy nyugdíjszerű ellátása nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum kétszeresét, 57.000 forintot. Összesen 21 hátrányos helyzetű  állampolgár részesült támogatásban, a decemberi/januári gáz- vagy áramdíj költségének átvállalásában.

Az adományozás megmutatta, hogy jelen van az együttérzés, a szolidaritás. Ez kifejezi a nyugdíjas a nyugdíjas iránti felelősségérzetet. Köszönetet fejezzük ki mind a 36 fő felé és ösztönözzünk másokat is a társadalmi felelősségvállalásra.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj