XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2020/02/12/tajekoztato-meghirdetett-rezsiutalvany-kozvetites-programjanak-alakulasarol/

Témák A-Z

Tájékoztató a meghirdetett rezsiutalvány-közvetítés programjának alakulásáról

2020. február 12. Szociális hírek

A Nyugdíjasok Budapesti Szervezete és az önkormányzat Szociális Szolgáltató Központja 2019. októberében közösen hirdette meg a Nyugdíjasok a Nyugdíjasokért elnevezésű szolidaritási programját.

A nyugdíjasok, nyugdíjszerű ellátásban részesülők a tavalyi évben kaptak személyenként három darab 3.000 forint címletű rezsiutalványt, melyeket 2020. március 31-ig lehet felhasználni villany- és gázszámla kiegyenlítésére. A postán a villany- és gázszámla csekken történő befizetésekor készpénzként fogadják el a rezsiutalványt, ha a jogosult a számláját nem csekken, hanem átutalással rendezi, akkor az utalvánnyal be kell menni a közműszolgáltató ügyfélirodájába, ahol a rezsiutalvány értékét 15 napon belül jóváírják a számlán.

Nyugdíjasok Budapesti Szervezetének vezetőjével közösen a Szociális Szolgáltató Központ 2019. októberében meghirdette a rezsiutalványok begyűjtését és visszaosztását a szociálisan rászoruló nyugdíjasok, nyugdíjszerű ellátásban részesülők számára. A gyűjtés december 30-ig tartott.

Az akció során összesen tizenhét személy ajánlotta fel 9.000 forint értékű utalványait, további két személy pedig 3.000 forint értékű utalványt ajánlott fel a rászorultak támogatására. Az így összegyűlt 159.000 forintot február első hetében kapja meg 21 olyan személy, akinek nagy segítséget jelent az összeg a januári közüzemi költségeik befizetésében.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj