XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/04/02/udvarzolditesi-palyazat-2019/

Témák A-Z

Udvarzöldítési pályázat 2019.

2019. április 02. - Frissítve Környezetvédelmi hírek

A XIII. Kerületi Önkormányzat Udvarzöldítési pályázatot ír ki, amelynek célja a társasházak belső udvarainak zöldfelületi és arculati fejlesztése, a lakóközösségek összefogásának támogatása az Önkormányzat szakmai és anyagi segítéségével.

A klímavédelmi célok elérésének egyik legfontosabb eszköze a zöldfelületek növelése. Az Udvarzöldítési pályázat célkitűzése, hogy az Önkormányzat szakmai és anyagi segítéségével a társasházak a jelenleg nem használt, burkolt, rendezetlen, funkciószegény, felújításra szoruló belső területei zöldfelületekkel gazdagodjanak, megújuljanak.

A kétfordulós pályázaton részt vehetnek a XIII. kerület közigazgatási területén lévő, zárt belső udvarú ingatlannal rendelkező társasházak, lakásszövetkezetek ingatlanjuk területén lévő udvar, kert fejlesztésére vonatkozó tervvel. A támogatás odaítélése során előnyben részesülnek azok az ingatlanok, amelyek környezetében közterületi zöldfelület-fejlesztésre nincs, vagy csak korlátozott mértékben van mód. Nem indulhat a pályázaton olyan társasház és lakásfenntartó szövetkezet, amely nem számolt el korábbi önkormányzati pályázati támogatással.

A pályázattal vissza nem térítendő pénzbeli támogatás nyerhető el, továbbá szakmai támogatás a fejlesztési projektek tervezése és kivitelezése kapcsán. A pályázható összeg társasházanként 500.000 – 1.000.000 Ft, több ingatlan közös fejlesztését megvalósító projekt esetében legfeljebb 2.500.000 Ft pályázatonként.

A pályázat személyesen a 1131 Budapest, Béke u. 65. alatt a kiíró székhelyén, az Központi Ügyfélszolgálati Iroda nyitvatartási idejében, írásban a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt., 1131 Budapest Béke u. 65. címre, a borítékon „Udvarzöldítési pályázat 2018” megjelöléssel, e-mailben a kornyezet@kozszolgaltato.bp13.hu címre a tárgyban „Udvarzöldítési pályázat 2019” megjelöléssel nyújtható be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2019. április 30.

További részletek a Közszolgáltó Zrt. honlapján érhetők el, az alábbi linken: https://www.kozszolgaltato.bp13.hu/angyalzold/palyazatok/20190128-udvarzolditesi-palyazat-2019/

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj