XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/04/02/gyorsan-pontosan-es-szakszeruen-vegeztek-feladatukat-keruleti-tuzoltok/

Témák A-Z

Gyorsan, pontosan és szakszerűen végezték feladatukat a kerületi tűzoltók

2019. április 02. Közbiztonság hírei

A képviselő-testület előtti beszámoló szerint a XIII. Kerületi Tűzoltóság egységeit a múlt évben 779 esetben riasztották, ebből más tűzoltó-parancsnokságok területére 146 esetben vonultak, mely részben a laktanya különleges szereinek tudható be. A legfőbb célt: a lakosság és értékei védelmét, biztonságát, az előző évekhez hasonlóan maximálisan megvalósították. A tűzoltók utánpótlásának biztosítása, az állomány megtartása egyre nehezebb feladat. A magas fokú hivatástudat eredményeként tudnak úrrá lenni a nehézségeken és őrizni a kerület lakosainak nyugalmát és biztonságát.

A káresemények közül 279 tűzeset, 350 műszaki mentés volt. 236 alkalommal tévesen jeleztek részükre, szándékosan megtévesztő jelzés nem történt. A kerületben egy kiemelkedő, legmagasabb riasztási fokozatot elérő káresemény volt, 2018. június 13-án a Frangepán utca 46. alatti számítástechnikai raktárépület és irodaházban keletkezett tűz. A Hajós Szolgálatnak összesen 34 riasztása közül műszaki mentéshez 23 esetben vonultak. Az összes riasztásból 18-szor sikeres volt a mentés és a kárelhárítás.

A szerek műszaki állapota nem változott, a használatban töltött időtartamuk nőtt, de továbbra is megbízhatóan üzemelnek. Ez köszönhető a folyamatos karbantartásnak, melyet az állomány is fontosnak tartott. A XIII. Kerületi Önkormányzat pályázatán kapott támogatásból modern szakfelszereléseket szereztek be, melyekkel a beavatkozások hatékonyságát növelték.

A XIII. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnak is lépést kell tartania a kerületben folyó fejlesztések során egyre gyorsabban és korszerűbb technológiával kivitelezett projektek védelmével. 2017-ben átadott tűzoltó gépjárművet a legmodernebb segédeszközök beszerzésével fejlesztették. Így szilikon pajzs, műszaki mentést elősegítő szakfelszerelések és akkumulátoros meghajtású eszközök, gépek kerültek benne elhelyezésre.

2019. év fő feladatai között a szélsőséges időjárás okozta helyzetekre való felkészülés áll. Ebben az évben is számítanak kánikulai forróságra, viharkárokra, villámárvizekre, valamint a kerületet érintő belvizekre is.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj