XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2022/05/04/adomanyozas-a-keruleti-lakok-biztonsagaert/

Témák A-Z

Adományozás a kerületi lakók biztonságáért

2022. május 04. Közbiztonság hírei

Önkormányzatunk kiemelten kezeli a tűz és a katasztrófák elleni védekezés feladatkörét. A képviselő-testület 2022. április 22-én megtárgyalta és elfogadta azt az adományozási megállapodást, amely szerint a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság az önkormányzat éves költségvetési rendeletében meghatározott támogatásban részesül idén is, és ez a XIII. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság munkájának elősegítését célozza.

A XIII. Kerületi Önkormányzat polgármestere még a COVID19-járvánnyal összefüggő veszélyhelyzetben hozott polgármesteri határozattal úgy döntött, hogy adományozási megállapodást köt a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósággal. A megállapodás 2021. december 31-ig tartó időszakra szólt. A támogatás segítséget nyújtott a tűzesetek megakadályozásához, a lakosság tűzvédelmi felvilágosításához, az emberélet, a testi épség, az anyagi javak védelméhez, a következmények elhárításához.

Az együttműködés folytatásáról döntött a képviselő-testület: a 2 millió forint összértékű adományozási megállapodás a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósággal a XIII. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság idei támogatására szól, 2022. december 31-ig tart.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj