XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2022/06/23/tajekoztato-vadallatok-eszlelese-esetere/

Témák A-Z

Tájékoztató vadállatok észlelése esetére

2022. június 23. Közbiztonság hírei

Kerületünkben is egyre többen találkoznak vadon élő állatokkal korábban nem megszokott helyzetekben. Emiatt kaptak nagyobb sajtóvisszhangot a XIII. kerületben időnként megjelenő vaddisznók, vagy a fiókájuk védelmében „agresszíven” viselkedő varjak.

Kérjük, hogy amennyiben veszélyesnek ítélt kóbor, vagy vadon élő állattal találkoznak, arról haladéktalanul tegyenek bejelentést a XIII. Kerület Közterület-felügyeletére a 061-359-9419-es telefonszámon.

A Közterület-felügyelet – szükség esetén a Polgármesteri Hivatal, illetve a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság közreműködésével – meg fogja tenni a szükséges intézkedéseket a veszélyhelyzet megelőzésére vagy megszüntetésére.

A veszélyt okozó vadállatok eltávolításával – amely történhet az állat befogásával, kábításával, illetve amennyiben a veszély megszüntetésére nincs más mód, akkor az állat elejtésével – a Polgármesteri Hivatal megfelelő szakismerettel és tapasztalattal, jó referenciákkal rendelkező szakembert bízott meg.

Éles lőfegyver használatára csak jogszabályban meghatározott esetekben és körülmények között, a rendőrség engedélyével kerülhet sor.

Ilyen elejtéseket Hivatalunk nem tervez végeztetni, de amennyiben az állat befogására nincs más mód, ez elkerülhetetlenné válhat. Tekintettel arra, hogy a veszélyhelyzet elhárításának lehetséges módja csak az adott helyzetben, intézkedés közben határozható meg, az ilyen elejtésekről a lakosságot előre tájékoztatni nincs lehetőség.

A nem azonnali intézkedést igénylő esetekben a vadállat jelenlétéről, az érintett terület környezetében lévő társasházak közös képviseletét és az épületek üzemeltetőit a tájékoztatjuk.

Köszönjük együttműködésüket!

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj