XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/11/12/jo-tanulo-jo-sportolo-2018/

Témák A-Z

Jó tanuló, jó sportoló 2018

ARCHÍV | 2018. november 12. - Frissítve Sport

November 9-én, az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ színháztermében került sor a hagyományos Jó tanuló, jó sportoló elismerés 2018. évi díjazottjainak köszöntésére. A díjjal az önkormányzat 20 kerületi diákot, 26 testnevelő tanárt és 18 egyesületi edző munkáját jutalmazta. 10 tanulót és 32 csapatot a Diákolimpián elért eredményükért részesítettek elismerésben.

Az eseményen megjelentek, és a díjak átadásában közreműködtek Holopné Schramek Kornélia alpolgármester és  Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő, jelen volt a képviselő-testület Szociális, Egészségügyi és Művelődési bizottságának elnöke, Imre Géza, Budapesti Honvéd Sportegyesület sportigazgatója, valamint a díjazott tanulók iskoláinak, sportegyesületeinek képviselői is. Az egybegyűlteket Kastl Egon, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Sport és Kulturális Divíziójának  sport ágazatvezetője köszöntötte, aki egyúttal tolmácsolta dr. Tóth József polgármester jókívánságait is az elismerésben részesülő tanulóknak és szakembereknek.

-26. alkalommal ismerjük el a kerület jó tanuló, jó sportolóit és a diákolimpián kiemelkedő eredményeket elért tanulókat, a felkészítő testnevelő tanárokat és egyesületi edzőket. A mai délutánon elismert sikerekhez nagymértékben járultak hozzá az itt helyet foglaló sportszakemberek, akik a kiválasztástól a felkészítésig úgy végezték munkájukat, hogy a tanítványaik eredményesen szerepeltek a hazai és nemzetközi szintű versenyeken. Bár az oktatási intézmények szakmai államosításával az önkormányzat és az iskolák közötti kapcsolatrendszer meglazult, a sport az a terület, ahol ez a szakmai kapocs még erősen megmaradt. Ennek érdekében önkormányzatunk támogatja az óvodai-iskolai testnevelést, a diáksportot, az élsport utánpótlás-nevelését, a gyermekek szervezett keretekben történő szabadidősportját, a sportlétesítmény hálózat fejlesztését és kiemelt figyelmet fordít a jó tanuló, jó sportoló diákok elismerésére. A helyi sportegyesületekben rendszeresen sportolók létszáma megközelíti a 10.000 főt, ebből az utánpótlás-korú versenyzők száma jelenleg 4000 fő. A jelentős világversenyeken a XIII. kerületi sportolók rendszeresen olyan kimagasló eredményeket érnek el, amelyekre büszkék lehetünk. Bátran kijelenthetem, hogy a XIII. kerület továbbra is a sport egyik fellegvára Budapesten.

Az ünnepi beszéd elhangzását követően került sor a díjak átadására, amiben közreműködött Baji Balázs sportoló, a BHSE atlétája, világbajnoki bronz, Európa bajnoki ezüstérmes, számos Magyar bajnokság aranyérmese,  országos csúcstartója.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj