XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2022/04/26/utanpotlas-nevelo-tevekenyseg-tamogatasa-2022-ben/

Témák A-Z

Utánpótlás-nevelő tevékenység támogatása 2022-ben

2022. április 26. Sport

Önkormányzatunk a kerületi sportrendeletben és a sportkoncepcióban lefektetett elveknek megfelelően 2022-ben is támogatja a kerületben működő hét sportegyesület magas szakmai színvonalú utánpótlás-nevelő tevékenységét. A 2022-es költségvetésünkben erre 16 millió forintot különítettünk el, ennek felosztását a hét sportegyesület között a képviselő-testület a 2022. április 21-i ülésén megtárgyalta és elfogadta.

Az elmúlt években – a pandémia hatásai miatt – a sportegyesületek számára az önkormányzat támogatása a szokásosnál is nagyobb segítséget jelentett. 2022-ben változatlan feltételek mellett támogatjuk a korábbi hét sportegyesületet, ahol az 5073 utánpótláskorú kerületi sportoló fiatal 87,46%-a, azaz 4437 fő sportol. Mind a hét egyesületben a minőségi sportszakmai munkát hazai és nemzetközi eredmények igazolják.

Kerületünkben található az ország két legtöbb olimpiai bajnokkal rendelkező sportegyesülete, a Budapesti Honvéd SE és a Vasas SC utánpótlás-nevelő munkájuk is kiemelkedő. A Vasas SC 25 szakosztályában 2429-en sportolnak, közülük 1934 az utánpótláskorú. A Budapesti Honvéd SE 19 szakosztályának sportolói létszáma 2192 fő, ebből 1553 fő utánpótláskorú.

Az Angyalföldi Sportiskola és DSE csak utánpótláskorú fiatalokkal foglalkozik kézilabda, labdarúgás, vízilabda és kajak-kenu sportágakban. Sportolói taglétszámuk 562 fő. Az egyesület fő célja sportolási lehetőséget nyújtani azon gyermekek számára, akik a kerületünkben laknak, vagy tanulnak.

A Csata DSE a leány kosárlabdában nemcsak Magyarországon uralja a mezőnyt, hanem rendre megnyer minden külföldi tornát is, ahol elindul. 135 fő utánpótláskorú igazolt versenyzőjük van.

Az Angyalföldi Polgári Lövész Egylet az Önkormányzat Tahi utcai lőterén foglalkozik a gyerekekkel. Utánpótláskorú versenyzőik hazai és nemzetközi eredményeket érnek el a felnőtt mezőnyben is. 102 fős tagságból jelenleg 38 fő utánpótláskorú.

A Wado Sportegyesület Újlipótváros legeredményesebb küzdősport egyesülete. Központjuk a Pannónia Általános Iskolában található, ahol már 4 éves kortól várják a gyerekeket. A 122 igazolt versenyzőből 104 utánpótláskorú.

A Budapest Evezős Egyesület a Népszigeten tevékenykedik. 256 versenyzőjükből 111 utánpótláskorú. A két legutóbbi olimpián a kerületből a Vasas SC és a Budapesti Honvéd SE mellett csak az Evezős Egyesületből szerepelt sportoló.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj