XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/08/08/sziget-fesztival-fontos-informaciok/

Témák A-Z

Sziget Fesztivál – fontos információk

ARCHÍV | 2018. augusztus 08. - Frissítve Felhívás

A következő napokban, 2018. augusztus 8. és 15. között kerül megrendezésre a III. kerületi Óbudai sziget területén a Sziget Fesztivál. Korábbi tapasztalataink alapján számítani kell arra, hogy a rendezvény zaja a XIII. kerületben élőket is zavarhatja. A Fesztivál a III. kerület közigazgatási területén van, így Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer jegyzője jogosult eljárni a zajpanaszok kivizsgálásában.
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy zajpanaszaikat bejelenthetik, azok kivizsgálását kérhetik:
– A Sziget Fesztivál elérhetőségein a lakossagibejelentes@sziget.hu  e-mail címen, vagy a (06 1) 920 0676-os telefonszámon,
– A zajvédelmi hatósági feladatokat ellátó III. kerületi Polgármesteri Hivatal elérhetőségein: a (06 1) 437 8500-s telefonszámon, az info@obuda.hu címen elektronikus üzenetben, vagy a 1033 Budapest, Fő tér 3. címen.
A XIII. kerületi hatóság a rendezvény zaja ügyében illetékességgel nem rendelkezik, ezértazzal kapcsolatban hatósági intézkedésre nincs lehetőségünk. A XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatalhoz, illetve a XIII. kerületi zajügyeletre (mely a Fesztivál ideje alatt mindennap 20.00 és 08.00 óra között elérhető az ismert telefonszámon) érkező panaszokat
kivizsgálásra és a szükséges intézkedések megtételére továbbítjuk az illetékes III. kerületi hatóságnak.
Az érdeklődők objektív tájékoztatása érdekében a XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal folyamatos műszeres zajvizsgálatot végez a kerületet érő zajterhelésről. A vizsgálat adatait az alábbi címen publikáljuk:
https://noisemonitor.prevenciokft.hu/BP13/
A Fesztivál szervezői több helyszínen, így a XIII. kerületben hasonló
zajellenőrzést végeznek:
https://noisemonitor.prevenciokft.hu/sziget/2018/

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj