XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/03/19/tamogassuk-nemzeti-kisebbsegvedelmi-kezdemenyezest/

Témák A-Z

Támogassuk a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést!

2018. március 19. - Frissítve Felhívás

Fülöp László Zsolt, testvérvárosunk, a romániai Szováta polgármestere levélben kérte dr. Tóth József polgármester, és támogatásával városrészünk polgárainak segítségét a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója által indított Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés sikeréhez.

 Bizonyára nem mondok újat azzal, hogy az erdélyi magyarság helyzete távolról sincs rendben. Közösségünket folyamatosan támadások érik, veszélyben vannak jogaink, bezárják iskoláinkat, gyermekeink jövőjét teszik kockára, megtagadják tőlünk nyelvi jogainkat. Ezért kell küzdenünk nap mint nap Bukaresttől Brüsszelig. Ebben a küzdelemben kérjük az Ön támogatását: álljon ki értünk, erdélyi magyarokért! Szervezetünk, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójával (FUEN) közösen elindította a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést, a Minority SafePack-et. Célunk: európai uniós védelmet biztosítani az őshonos nemzeti kisebbségek számára. Azt kérjük, hogy az EU fordítson nagyobb figyelmet a kisebbségvédelemre, biztosítson anyagi forrásokat az anyanyelvhasználatra, ismerje el a regionális és kisebbségi nyelvek létét és fontosságát, támogassa a jó gyakorlatok átültetését. Ez a magyar nemzet, és minden európai kisebbség számára létkérdés. Erdélyben már összegyűjtöttünk 260 ezer aláírást, de ennél többre van szükség! Ezért fordulunk Önhöz, az intézményeink, településeink és közösségeink közti kiváló együttműködésre alapozva. Döntő jelentőségű lenne az ügy szempontjából, ha Önt és települése lakóit is közös nemzeti ügyünk támogatói között tudhatnánk. Az európai polgári kezdeményezések sikeréhez 1 millió uniós állampolgár támogatása szükséges.

A Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezésnek még 300 ezer támogatóra van szüksége. A cél elérhető, de csak Önnek és közösségének támogatásával megvalósítható!” – írja levelében Fülöp László Zsolt, Szováta polgármestere.

A kezdeményezés online ide kattintva támogatható,  papíralapú aláírásgyűjtő ív ide kattintva tölthető le.

Támogassuk aláírásunkkal az RMDSZ, és a FUEN Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezését! Fontos, hogy a támogató aláírásoknak 2018. április 3-ig be kell érkezniük a kezdeményezők által megjelölt címre.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj