XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/11/23/felhotlen-szorakozas-sulyos-tanulsagokkal/

Témák A-Z

Felhőtlen szórakozás – súlyos tanulságokkal

2017. november 23. - Frissítve Közbiztonság hírei

November 22-én immár ötödik alkalommal mutatta be a kerület időskorú lakosaiból álló publikum előtt Köllő Miklós Tarka Színpad társulata az Öreg hibák és baklövések című interaktív színházi játékot, amely az áldozattá válás megelőzésének ügyét hivatott szolgálni. Az önkormányzat által támogatott előadás sorozat a kerületi rendőrkapitányság közreműködésével vált egyedülállóan sikeres, és tanulságos szórakoztató programmá.

 

Az Angyalföldi Gyermek és Ifjúsági Ház színházterme ezúttal is zsúfolásig megtelt az előadás kezdetére, ami azt jelenti, hogy a bűnmegelőzési produkciót eddig mintegy ötszáz idős ember, valamint az idősek klubhálózatának dolgozói, szociális munkások és   családgondozók látták.

A kilenc epizódból álló játék könnyed és szórakoztató stílusban azokat a trükkös csalási módszereket mutatja be, amelyek a szépkorú, és gyakran magányosan élő emberek számára jelentenek reális veszélyt.

Mint ismeretes, a műfajában meglehetősen egyedülálló előadás írója, rendezője és a Tarka Színpad társulata minden ellenszolgáltatás nélkül valósították meg ezt a sajátos bűnmegelőzési projektet, a díszletek és a technikai feltételek biztosításához szükséges szerény költségeket  pedig az önkormányzat vállalta. Az előadások sikere igazolta a befektetett energiát: a közönség az ötödik előadáson is spontán tapssal, jóízű kacagással, a játék záró epizódját követően pedig vastapssal jutalmazta az alkotók és a társulat munkáját.

A produkció hatását fokozza,  céljainak teljesülését jelentősen segíti, hogy az előadásokat követően a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei segítenek értelmezni a látottakat, felhívják a közönség figyelmét a trükkös csalások felismerésének lehetőségeire, elkerülésük, és így  az áldozattá válás megelőzésének módozataira.

A darab premierje óta összesen mintegy öt órányi konzultációra nyílt lehetőség a rendőrség szakemberei és az előadást megtekintő idős emberek között, amit a résztvevők nagyon hasznosnak tartottak. Decemberben a gazdag kerületi kulturális programra való tekintettel szünetel az előadás színre vitele, a jövő év januárjában azonban tovább folytatódik az Öreg hibák és baklövések sikersorozata, amit változatlanul belépődíj nélkül tekinthetnek majd meg az érdeklődők. A darab premierjéről készült, a  TV13 magazinműsorában bemutatott riportot ide kattintva, a szerzővel  készült interjút  pedig ide kattintva tekinthetik meg honlapunk látogatói.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj