XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/02/16/ingyenes-szen-monoxid-mero-a-kemenysepro-szakszervezettol/

Témák A-Z

Ingyenes szén-monoxid-mérő a Kéményseprő Szakszervezettől

2017. február 16. Egyéb

A szakszervezeti vezető bevezetőjében elmondta, hogy a professzionális készülékek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal által vizsgáltak.

Sajnálatosnak említette, hogy a gázkémények ellenőrzése az eddigi kettőből évente ma már csak egy alkalommal kötelező. Ugyancsak kedvezőtlen hír, hogy míg az elmúlt években 8-10 haláleset fordult elő szén-monoxid mérgezés miatt addig múlt évben már húsznál jártunk. 2017. évben már két ilyen esetről tudnak. Az ok a levegő utánpótlás és az ellenőrzés hiánya, jelentős veszélyt jelentenek a gázüzemű berendezések. Egy korábbi Pest megyei haláleset kapcsán vállalta a szakszervezet, hogy ott segítenek, ahol egy ilyen készülék megvásárlása is gondot okozna.

 

Borszéki Gyula alpolgármester a hatéves élettartalmú 7 év garanciával rendelkező készülék átvételekor emlékeztetett rá, hogy az önkormányzatnak fontos a kerületi lakosok biztonsága. Ez a közbiztonságtól kezdve a szociális biztonságot is jelenti.  A szomorú eset ismét felhívta a figyelmet, hogy a háztartási fűtőberendezések meghibásodása súlyos következménnyel járhat. Bejelentette, hogy az önkormányzat tervezi, hogy pályázatot ír ki biztonságos készülékek hozzájutásához azon állampolgárok részére, akiknek a készülékek megvétele anyagi gondot jelentene.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj