XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/03/01/lomtalanitas-2016/

Témák A-Z

Lomtalanítás – 2016

ARCHÍV | 2016. március 01. - Frissítve Közterület felügyelet hírek

Köztudott, hogy a kerület lakosságát bosszantó deviáns magatartásformák közül népszerűtlenségét tekintve kiemelkedik a különféle lomok közterületen történő elhelyezése. A kérdéssel többször foglalkoztunk már  – leginformatívabb írásunkat ide kattintva nyithatják meg látogatóink -, egyúttal tájékoztatva olvasóinkat a feleslegessé vált holmiktól történő megválás kulturált lehetőségeiről is.

Az évenként megrendezett lomtalanítási akció legális alkalmat biztosít arra, hogy mindenki díjmentesen megszabadulhasson feleslegessé vált cuccaitól. A lomtalanítási akciókat huzamosabb ideje figyelemmel kísérő érintettek egybehangzó véleménye szerint az elmúlt években az FKF Kft. mind jobban megtalálta a módját annak, hogy  ez a rengeteg szeméttel és bosszúsággal járó feladat a lehető leggyorsabban, az erők és eszközök lehető legdinamikusabb alkalmazásával érje el célját.

Nem kétséges: a lakosság együttműködési készségének javulása is közrejátszik abban, hogy a lomtalanítás időszakában ne váljék egyetlen förtelmes szemétdombbá szeretett kerületünk. A többség tisztában van azzal, hogy az elszállíttatni kívánt holmikat csak közvetlenül a lomtalanítást megelőzően szabad a közterületre helyezni, és az is köztudomású ma már, hogy a veszélyes hulladéknak minősülő anyagokat kizárólag a megjelölt gyűjtőhelyeken rakhatják le birtokosaik.

A lomtalanítás fontosabb szabályai megtalálhatók az FKF Kft. honlapján, amit ide kattintva nyithatnak meg az érdeklődők. A lomtalanítás zavartalanságának biztosítása, a szabályok betartatása érdekében Budapest Főváros XIII. Kerületi Közterület-felügyelet a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitánysággal közös intézkedési tervet dolgozott ki, amelynek végrehajtását a közterület-felügyelők és a rendőrök szoros együttműködésben végzik. Joggal bízhatunk abban, hogy a meteorológiai tavasz első néhány napját követően a kerületi közterületek felfrissülve és megtisztulva fogadják majd az évszakra jellemző napsütéses, kellemes napok beköszöntését.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj