XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/12/12/megujult-az-ujlipotvarosi-rendorors/

Témák A-Z

Megújult az Újlipótvárosi Rendőrőrs

ARCHÍV | 2013. december 12. - Frissítve Közbiztonság hírei

Dr. Tóth József polgármester elmondta, hogy Budapest Főváros XIII. Kerület Önkormányzata a fővárosban elsőként kezdeményezte a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal támogatási szerződés megkötését. A szerződés alapján az önkormányzat kezdetekben 10 millió, majd 20 millió, ma már 30 millió Ft támogatásban részesíti évente a kapitányságot. Az önkormányzat a kerületi bűnmegelőzés koordinátoraként a közeljövőben megduplázza a térfelügyeleti kamerák számát, saját, kibővített feladatú közterület-felügyeletet hozott létre.

Dr. Paál Péter rendőr ezredes kapitányságvezető megköszönte, hogy önkormányzati segítséggel ismét megtörténhet az őrs megnyitása. A felújított létesítmény alkalmas arra, hogy a rend őrei étkezni, fürdeni, beszélgetni és pihenni tudjanak, így jogos lehet az elvárás az állomány felé, hogy magas szinten lássák el szolgálatukat. Ugyancsak megköszönte a 24 rendőrnek és családjának biztosított lakhatási lehetőséget, egyben kérte az eddigi támogatás megtartását.

A közel 100 éves lakóház földszintjén/alagsorában korábban kialakított rendőrőrs műszakilag leromlott, a falak vízszigetelése sem volt megfelelő. A burkolatok elhasználódtak, az elektromos hálózat veszélyessé vált, ezért a Rendőrőrs ideiglenesen szüneteltette a tevékenységét. A több mint 6 millió forintból készült felújítás eredményeképpen elkészült az elektromos hálózat és a burkolatok cseréje, a falak szigetelése, a bútorok és berendezési tárgyak, háztartási gépek pótlása.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj