XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/07/18/az-uj-sepru-elso-napjai/

Témák A-Z

Az “új seprű” első napjai

2012. július 18. Közterület felügyelet hírek

A felügyelet járőrei az alapítás hetében mindössze figyelmeztetésekre szorítkoztak a jogsértőkkel szemben. Nem azért, mintha nem találtak volna olyan szabályszegéseket, amelyek esetében azonnal célszerű lett volna helyszíni bírság kiszabása, a szigor elmaradásának sokkal prózaibb oka volt: a felügyelet az első napokban még nem rendelkezett a bírságoláshoz szükséges sárga csekkekkel. A felügyelők persze nem töltötték tétlenül az idejüket. Feltérképezték a városrész közterületein elhagyott autóroncsokat, visszatérően figyelmeztették azokat a hajléktalanokat, akik valamilyen okból közösségellenes magatartásformákkal hívták fel magukra a figyelmet, emlékeztették a közterületen alkoholizálókat és engedély nélkül árúsítókat jogsértésük lehetséges következményeire, és a reggeli eligazításokon kicserélték friss tapasztalataikat a legproblémásabb lokalitásokról.

Július második hetében pedig a jóindulatú figyelmeztetések mellett megkezdődött a bírságolási tevékenység is. Az első napok tapasztalatai alapján elmondható, hogy a nyári vakáció “elszívó” hatása a XIII. kerületben is jól érzékelhető. Aki teheti, vakációzik valahol. A sétálóutcákban, a parkokban és más közterületeken kevesebben járnak ezekben a hetekben, mint azt máskor megszoktuk. A felügyelet munkatársai az elhagyott autóroncsokon elhelyezték az ilyenkor megszokott figyelmeztetéseket: ha a tulajdonos 15 napon belül nem viszi el jobb napokat látott járművét a közútról, a felügyelet intézkedik az elszállításról, természetesen a tulajdonos költségére. Lassan a kerület lakosai is megtalálják a Hajdú utca 29. szám alatti közterület-felügyeleti központot, ahol az ügyeletes felügyelő munkaszüneti napokon is fogadja a bejelentéseket, felvilágosítással és tanáccsal szolgál a segítséget kérőknek.

Az új XIII. Kerületi Közterület-felügyelet munkatársai komolyan gondolják vállalásukat: elkötelezettek a közrend és a közbiztonság helyzetének javítása mellett. Nem a büntetések számának növelése, hanem az önkéntes jogkövetők táborának gyarapítása, a közterületek élhetőbbé tétele, a kerület lakosságának szolgálata vezérli tevékenységüket.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj