XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/05/11/onallo-kozterulet-felugyelet-a-xiii-keruletben/

Témák A-Z

Önálló közterület-felügyelet a XIII. kerületben

2012. május 11. - Frissítve Egyéb

Az új szervezet feladata lesz a kamerás térfelügyeleti rendszer által biztosított lehetőségek dinamikusabb kihasználása, az ezzel kapcsolatos koordinációs tevékenység hatékonyabbá tétele is.

A XIII. kerületben 1997 óta a Fővárosi Közterület-felügyelet XIII. Kerületi Alközpontja látja el a szakirányú feladatokat. A júliustól létrejövő önálló  szervezet a főváros más kerületeinek tapasztalatai alapján az eddiginél hatékonyabban szolgálhatja majd a XIII. Kerületi Önkormányzat és a lakosság vagyonának, a kerület épített és természeti értékeinek védelmét. Segíti az áldozattá válás megelőzésének, az állategészségügyi és ebrendészeti szabályok betartatásának, a közlekedési szabálysértések visszaszorításának és a köztisztasági helyzet javításának ügyét, eleget téve az ez irányú lakossági elvárásoknak.

A közterület-felügyelettel szorosan együttműködnek majd a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Közterületi Divíziójának szervezeti egységei, így a parkolás felügyelet és a parkgondnoki hálózat munkatársai is. Együttműködésüket segíteni fogja telephelyeik  összevonása a Hajdú utca 29. alatti önkormányzati épületben. Itt lesz az önkormányzat tulajdonában lévő videokamerás térfelügyeleti rendszer operátor központja is.

A XIII. Kerületi Közterület-felügyelet szervezetében 15 közterület-felügyelő és 10 településőr  tevékenykedik majd, és a szervezet létrejöttét követően 24 órás, folyamatos szolgálattal fogja biztosítani a közrend és közbiztonság javításához fűződő önkormányzati és lakossági érdekek érvényesülését.

Az újonnan alakuló közterület-felügyelet közterület-felügyelőket és településőröket keres. Az ezzel kapcsolatos álláspályázatokat innen tölthetik le 2012. június 10-ig .

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj