XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/05/11/made-in-hungaria-utoljara/

Témák A-Z

Made in Hungária – utoljára

2012. május 11. - Frissítve Kulturális hírek

Több mint 320 előadás után vasárnap utolsó alkalommal látható a József Attila Színházban a Made in Hungária. A XIII. kerület díszpolgárának, Fenyő Miklósnak az életútját felidéző musical tíz éven át szerepelt az angyalföldi színház műsorán. Látták kicsik és nagyok, XIII. kerületiek és máshonnan érkezők – egy biztos, mindig nagy sikerrel adták a darabot.

A történet ismerős. Egy ki-majd visszadisszidáló, tipikusan angyalföldi családról szól. Ők Fenyőék. A fiatal Mikibe  mélyen beleivódott mindaz, ami egy tizenévesnek Amerikát jelentheti: a rágó, a Marlboro, a havaii ing, a Ballantines és mindenekelőtt a rock and roll. A kinti élmények és egy megszállott lemezgyűjtő rádióműszerész hatására elhatározza: zenekart alapít. Cipősdobozból, éjjeli szekrényből erősítőt eszkábálnak, s már nem is kell más, csak néhány jó haver, hogy a Szent István parkban, a Fémmunkás próbatermében, a Tisza utcai utcabálon feldübörögjön a Viva Rock and roll.

És létrejött a Hungária együttes.

Számaikban Angyalföld csodálatos metamorfózison megy át: fényárban úszó utcáin kifényesített Chevyk hasítanak, a szél pálmafákat ráz és minden utcasarkon hotelek, bárok várják a betérő jampikat.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj