XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/05/09/szombaton-eletmodnap-a-xiii-keruletben/

Témák A-Z

Szombaton Életmódnap a XIII. kerületben

2012. május 09. - Frissítve Egészségügyi hírek

Huszonharmadik alkalommal rendezi meg hagyományos tavaszi rendezvényét a XIII. Kerületi Önkormányzat. Idén új helyszínre, a RaM kertjébe várunk midnen érdeklődőt.

Szolgáltatások sorával fogadjuk a XIII. kerületieket a Kárpát utcai helyszínen.

Ízelítőül:

  • vércukor- és vérnyomás mérés
  • elektroszomatográfos diagnosztikai felmérés
  • gyógytorna
  • masszázs
  • véradási lehetőség

Aki nemcsak a szűrésekre koncentrálna, hanem az életmódjával kapcsolatos változtatásokra is hajlandó, az tanácsadáson is részt vehet. A legkülönbözőbb témakörökben osztják meg tudásukat és tapasztalataikat a szakemberek, a mindennapokra vonatkozó javaslatokkal, ötletekkel fűszerezve az általános információkat.

Az egészségügyi tanácsadások körében számíthatnak az életmóddal, a szájápolással, a nyirokrendszeri problémákkal kapcsolatos ismerekekre. Részt vehetnek a Kergessük el a rákot! program keretében a megelőzéssel, a szűrésekkel kapcsolatos felvilágosításon, lesz diabetológiai tanácsadás. Segítik a jelenlévőket a magas vérnyomás megelőzésében és kezelésében hasznos ismeretekkel, életvezetési tanácsokkal. Ezen kívül szín és kineziológiai téma is napirendre kerül, de lesz szó a környezetvédelemről is.

Idén újdonság, hogy a sport is kiemelt szerepet kap a rendezvényen, 10+1 sportág kapcsán hívjuk próbára a mozogni vágyókat.

A gyerekek számára ugyancsak szórakoztató lesz a szombat, hiszen környezetvédelmi kézműves foglalkozás, családi társas- és logikai játékok sora, a Vakok Állami Intézete interaktív bemutatója és játszóház várja a kicsiket.

Ezen kívül vásárlási lehetőséget is biztosítunk az egészségvédelemhez, az egészség megőrzéséhez kapcsolódóan. Így kaphatóak lesznek  különféle egészséges és vegetáriánus táplálékok, ételek.

A tudatos életmódot és a környezetünk iránti elkötelezettséget szem előtt tartva szervezi meg hosszú évek óta a veszélyeshulladék-gyűjtést a XIII. Kerületi Önkormányzat. Ez ezúttal az Életmódnappal egy napon, május 12-én adhatják le a káros anyagokat a kerület több pontján.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj