XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/04/17/diakigazolvany-keszul-a-leendo-iskolasoknak/

Témák A-Z

Diákigazolvány készül a leendő iskolásoknak

2012. április 17. - Frissítve Kulturális hírek

Április és május hónapban összesen tizenhét alkalommal érkeznek óvodai csoportok a polgármesteri hivatal épületébe. A nagycsoportosok látogatnak szervezetten a Béke térre annak érdekében, hogy szeptemberi iskolakezdésük idejére elkészüljön a diákigazolványuk.

A gyermekekről az Okmányirodában fénykép készül, és megkapják a szükséges dokumentumokat is. Mindehhez a lakcímkártyát kell magukkal hozniuk a kicsinek. Amennyiben nem egyeznek a lakcímkártyán feltüntetett adatok a központi nyilvántartással, akkor a születési anyakönyvi kivonatra is szükség lehet.

A szülőknek előzetesen meghatalmazást kellett kitölteniük arról, hogy hozzájárulnak az ügyintézéshez. Az Okmányirodában kapott adatlapot le kell adni abban az iskolában, ahová a gyermek járni fog. Ott kell majd kifizetni a diákigazolvány elkészítésének a – központilag megszabott – díját is. Az okmány 1400 forintba kerül.

A XIII. kerületi óvodákból ezekben a hetekben összesen hozzávetőleg nyolcszáz kisgyermek keresi fel az Okmányirodát. Aki ezt megteszi, annak nem kell önállóan bejelentkeznie a diákigazolvány elkészítése ügyében. Aki viszont ezzel a lehetőségel nem tud élni, az időpontot kérhet az Okmányirodába az ügyintézéshez. Hasonlóképpen kell eljárniuk azoknak a leendő elsősök szüleinek is, akik nem a kerületi óvodák valamelyikébe járnak.

A diákigazolvány kiállításának rendjét az oktatási igazolványokról szóló kormányrendelet szabályozza.

 

Az oktatási igazolványokról szóló kormányrendelet bevezeti a Nemzeti Egységes Kártyarendszert. Ennek keretében három típusát különböztetik meg az oktatási igazolványoknak:

  • diákigazolvány
  • pedagógusigazolvány
  • oktatói igazolvány.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj