XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/12/16/atadtak-az-irodalmi-dijat/

Témák A-Z

Átadták a Kassák Lajos XIII. Kerületi Irodalmi Díjat

2011. december 16. - Frissítve Kulturális hírek

Példátlanul nagy érdeklődés övezte a Kassák Lajos XIII. Kerületi Irodalmi Díj 2011-es pályázatát. Az idei esztendőben összesen 72 szerzőtől 112 pályamű érkezett a XIII. Kerületi Önkormányzat által közzétett kiírásra. A vers kategóriábam 9 költő 17 verse, a próza kategóriában 5 író 7 prózai műve közül választotta ki a zsűri a legjobbat. Az amatőrök kategóriájában 58 tollforgató 88 verssel vagy prózával vett részt.

Közülük háromtagú zsűri választotta ki a díjra leginkább érdemeseket. A Sumonyi Zoltán József Attila-díjas író, költő vezette bíráló bizottság tagja még Balla Zsófia költő és Báthori Csaba író, költő, irodalomtörténész.

A 2011. évi díjazottak:

  • Vers kategóriában: Somos Béla Hajónapló című verse.
  • Próza: Szekér András Levelek Londonba című műve.
  • Amatőr: dr. Bölcs Ágnes Angyalok földje című műve.
  • Különdíj: Mező Ferenc Vár áll ott… című verse.

A díj átadása alkalmából dr. Tóth József, a XIII. kerület polgármestere köszöntötte a díjazottakat. Hangsúlyozta, hogy a XIII. kerület erős szellemi potenciálban. A kultúra, az építészeti kultúra, a képzőművészet, a sport területén számos jelentős alkotó, eseményény és rendezvény kötődik a XIII. kerülethez. Büszkék lehetünk arra, hogy 27 írónak és költőnek van emléktáblája a városrészben, és díszpolgáraink között is számos írót és költőt tudhatunk.

 

 

Írók és költők emléktáblája a XIII. kerületben:

Berda József, Bródy Sándor, Dimitriosz Hadzisz (görög), Dobozy Imre, Faludy György, Gellért Oszkár, Hatvany Lajos, Hegedüs Géza, Heltai Jenő, Illyés Gyula, Kaffka Margit, Karczag György, Kassák Lajos, Kertész Erzsébet, Krúdy Gyula, Obersovszky Gyula, Papp Ferenc, Radnóti Miklós, Sarkadi István, Sánta Ferenc, Simon István, Szekeres György, Szép Ernő, Szomory Dezső, Tatay Sándor, Vas István, Déry Tibor.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj