XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/08/19/ujabb-45-lakasos-onkormanyzati-berhaz-a-xiii-keruletben/

Témák A-Z

Újabb 45 lakásos önkormányzati bérház a XIII. kerületben

ARCHÍV | 2010. augusztus 19. - Frissítve Városfejlesztési hírek

A XIII. kerületi önkormányzat a 2006-2010-ig terjedő önkormányzati ciklusban egyedülálló módon 200 bérlakás megépítését tűzte ki célul, felismerve, hogy különösen nagy igény van a bérlakásokra. Idén a Lőportár utca 7-ben elkészült egy 54 lakásos, a Reitter Ferenc utca 13. szám alatt egy 30 lakásos lakóépület.

Dr. Tóth József,  polgármester avatóbeszédében kiemelte, hogy „a válság ellenére a kerületben a lakás- és irodaépítkezések nem álltak le. 2006-2010. között 6 500 lakás épült meg vagy rendelkezik jogerős építési engedéllyel.

Az új 45 lakásos bérház az Ambrus utca 6-ban egy 1839 m2 –es telken épült. A telek geometriai adottságai (kis utcafront, nagy telekmélység) miatt a pince- és földszinten összekötött, de attól felfelé két önálló, udvari és utcai torony épült. A lakások lakbére költség alapú lesz: 2010. évre 504 Ft + ÁFA/m2/hó.A pincében 37 gépkocsi tároló épül, az udvari szinten 9. Az utcai szárny tetőszint kialakítású, 26 lakásból áll, közülük kettő mozgássérültek részére. A földszinten egy üzlet és közös tárolók helyezkednek el, az udvari szárny, 19 lakásból áll.

A 36 összkomfortos lakást, a korábbi új építésű lakásokhoz hasonlóan komfortos vagy összkomfortos lakás leadásával pályázók részére hirdette meg a XIII. kerületi önkormányzat, melyek egy részét szanálásra, további részét újabb pályázat kiírására használta fel. A nyertes pályázók által leadásra kerülő félkomfortos és komfort nélküli lakásokat lakás leadása nélküli pályázatra hirdetjük meg. A 45 lakás építésével újabb 100-110 családot lehetett jobb lakáskörülmények közé juttatni.

Mentes Zsolt a házat fővállalkozásban építő HÉROSZ Zrt. termelési igazgatója megköszönte a tervező Tóth János elismerésre méltó munkáját, majd megemlítette, hogy az építkezéshez 6 500 m3 földet kellett megmozgatni.

A Progresszív Intézet Napokban megjelent tanulmánya szerint „…a XIII. kerület továbbra is őrzi első helyét az új lakások tekintetében hosszú évek óta.”

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj