XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió

https://www.budapest13.hu/2010/08/16/bokreta-a-35-milliard-forintos-kozossegi-hazon/

Témák A-Z

Bokréta a 3,5 milliárd forintos közösségi házon

ARCHÍV | 2010. augusztus 16. - Frissítve Városfejlesztési hírek

A Bokréta ünnepség nyitóbeszédében köszöntötte Dr. Tóth József polgármester, országgyűlési képviselő az egybe gyűlteket és elismeréssel  beszélt a kizáróan a XIII. kerületi önkormányzat finanszírozásában megvalósuló beruházásról.  Beszédet mondott dr.Szanyi Tibor a XIII. kerület országgyűlési képviselője , a kivitelezők részéről Kézér Gyula Magyar Építő Zrt.termelési igazgatója  és a tervező Vadász György Kossuth- és Ybl-díjas tervező.

A nyílt, uniós közbeszerzési eljárás előírta egy 500-600 férőhelyes zenei-, színházi- és sportesemények megtartására is alkalmas rendezvényterem megépítését. A többcélú terem alkalmassá válik komplex színházi és egész estés művészeti és könnyűzenei produkciók befogadására és rendezésére, a civil szervezetek eseményeinek szervezésére, fiatalok és idősek számára egyaránt tervezett programok lebonyolítására.

A közösségi ház színvonalas megvalósítása érdekében kiírt ötletpályázatot a Vadász és Társai Építőművész Kft. nyert el. A beruházási célokmány, mely tartalmazza az előkészítési, tervezési díjakat, az építészeti munkákat, az első berendezések beszerzési költségeit, összességében 3,5 milliárd forint költségkerettel számol. A közösségi ház épületegyüttese egy központi magot körülvevő, különálló, de összekapcsolt épületekből tevődik össze. A Pannónia utcai oldalon található, az ovális alakú multifunkcionális rendezvényterem, amely alatt a pinceszint, gépészeti területek, raktárak találhatók. A földszinti nézőtér 450 m2-es, az első emeleti galériával együtt 600 fő befogadására alkalmas, a színpad: 270 m2-es. Az emeleti szinten irodák, a nézőtér fölé belógó galéria rész, öltözők, vizesblokkok és egyéb kiszolgáló helyiségek lesznek.

Itt megtekintheti hogy milyen lesz az Úlipótvárosi Közösségi ház:

Pannónia utcai oldalon rekreációs funkcióval három nagyobb tornaterem épül a hozzájuk tartozó öltözőkkel, vizesblokkokkal és irodákkal együtt. A Kárpát utcai oldalon egy könyvtár és idősek klubja kerül kialakításra közös 100 m2-es terasszal. A Kárpát utca – Bessenyei utca sarka egy minden igényt kielégítő éttermet foglal majd magába, 70 m2-es főzőkonyhával. Az épületben helyet kapnak kiszolgáló közös helyiségeket (ruhatár, mozgássérült WC és egyéb vizesblokkok) is. A központi mag közepén elhelyezkedő átriumot, előcsarnok veszi körül, ami akár kiállító teremként is funkcionálhat.

A közösségi ház hűtési- fűtési és szellőztetési rendszerének ellátását túlnyomó részt alternatív energiaforrásból biztosítja. A klimatizált épületben számítógép vezéreli a környezetkímélő levegő-levegő rendszert. A megközelíthetőségét a tömegközlekedési eszközökön kívül, mintegy 2500 m2-es,100 gépkocsi befogadására alkalmas terepszint alatti garázs biztosítja. Az építkezés során nagy figyelmet fordítunk a környezet megóvására, a tervezés során külön szempont volt a meglévő faállomány védelme. A beruházás befejezésével jelentős zöldfelületekkel és minőségben megújult faállománnyal gazdagodik a XIII. kerület.

A szerződésben foglaltak szerint az épület műszaki átadása 2010. december 31-ig megtörténik. Az önkormányzat az épület üzemeltetésére pályázatot írt ki. Folyamatban van a rekreációs épületszárny közbeszerzése, a kültéri sportpályákkal együtt. Az épületegyüttes elnevezésére kiírt pályázat az utolsó fázisában tart, a napokban várható az eredmény közzététele.

Vissza

Díjaink, elismeréseink