XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/08/12/xiii-kerulet-az-onkormanyzati-rangsor-elejen/

Témák A-Z

A XIII. kerület az önkormányzati rangsor elején

ARCHÍV | 2010. augusztus 12. - Frissítve Városfejlesztési hírek

A XIII. kerületé a legkisebb adósságállomány az önkormányzatok közül – derül ki a Progresszív Intézet elemzéséből. A kutatás során a fővárosi kerületek anyagi helyzete mellett 23 megyei jogú város gazdálkodását is megvizsgálták.A XIII. kerületben épül a legtöbb új lakás évente, és az önkormányzatok működésének átláthatósága tekintetében szintén kiemelkedő a városrész az elemzők szerint.

XIII. kerület az élen

A XIII. kerületi önkormányzat négy év alatt az 1,2 milliárd forintos adósságállományát 191 millió forintra csökkentette dr. Tóth József polgármester irányítása alatt. A Progresszív Intézet vizsgálta az önkormányzatok működésének átláthatóságát is, a helyi hatalom hogyan tud elszámolni a közpénzekkel illetve milyen mértékű felelősséget vállal. A Progresszív Intézet elemzése megállapítja, hogy az idei költségvetésben végrehajtott forráselvonás az önkormányzatok jóléti ráfordításainak csökkenését vonta maga után.

Átlátható, precíz honlap

Az elmézés rámutat arra is, hogy a XIII. kerület honlapja a www.budapest13.hu oldala a legátláthatóbb, mivel itt megtalálható az összes költségvetési rendelet azok mellékletei és a zárszámadások is.

Élen a lakásépítésben

Más tekintetben is kiemelkedőnek tartja a kutatás Angyalföld, Újlipótváros és Vizafogó együttesét. A XIII. kerületben épült a legtöbb új lakás a 2004-2010 közötti időszakban több mint 11 000. A tudatos és tervszerű városfejlesztés nyoma érződik az egész kerületben. A környezet infrastrukturális helyzete jelentősen nőtt és az épületek minősége is megfelel a jelenkor követelményének. A városrendezési döntéseinek megvalósításával, a ciklusprogram bevezetésével, illetve az Európa 13 terv és az integrált városfejlesztési stratégiájával járult hozzá a XIII. kerület fejlődéséhez.

Kiemelt jóléti és sporttámogatás

Az Intézet elemzése kiemelte, hogy magasak a jóléti támogatások, valamint a sporttámogatások mértéke, a XIII. kerületben ami nagyban hozzájárul a gyerekek egészségének megőrzéséhez, a sportolás öröméhez.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj