XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/08/04/nyari-elmeny-tabor-velencen/

Témák A-Z

Nyári élménytábor Velencén

ARCHÍV | 2010. augusztus 04. - Frissítve Kulturális hírek

Többek között olyan feladatok koordinálása, mint a szelektív szemét gyűjtés, reggeli torna megszervezése, lelki-segély stb.). Délutánonként a kézműves foglalkozásokon lehetőség nyílt rá, hogy elkészüljenek a jelmezek, díszletek, és néhány emléktárgy. A tábor sok színes programnak foci bajnokságnak, esti fürdőzésnek, portyának, (ahol játékos feladatok megoldása közben a kreativitást, ötletességet és humorérzéket pontoztak az ifik) adott helyet.

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat szervezte „szolgáltató-est” különösen nagy sikert aratott, az örökbefogadás és házasság kötés volt a legnépszerűbb szolgáltatás a közös tábortűz és diszkó mellett.

A XIII. kerületi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK) 2002-ben alakult, azóta kétévente újabb választást szerveznek, ahol kerületi diák-képviselőtestületet és diákpolgármestert választanak. Jelenlegi diákpolgármester Horváth Barbara, az előző Kantuly István volt.

 

Az idei DÖK táborban nyolcvanan vettek részt, a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat tagjain kívül akik az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság által meghirdetett „Ifjúsági célok, feladatok”pályázaton elnyert önkormányzati támogatás terhére táboroztak. A Pannónia Általános Iskola, és az Eötvös József Általános Iskola tanulói képviselték magukat a legnagyobb számban.

Sok barátság szövődött ez alatt az egy hét alatt, sokak számára a tábor nem is zárult le teljesen, hiszen a gyerekek már készülnek a következő találkozásra. A Budapesten lévő öszejövetel azért is jelentős, mert a tábor nem titkolt célja volt a Gyermek- és ifjúsági Önkormányzat őszi választására való készülődés, amihez a tábor segítségével többen kaptak kedvet a csatlakozáshoz, részvételhez. Jövőre ismét megrendezésre kerül a népszerű velencei tábor, ami sokaknak elérhető és kellemes időtöltést biztosít, szórakoztató és csapatépítő programjaival és jó szervezettségével.

 

Kaltenecker Erika felnőtt segítő beszámolója alapján

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj