XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2009/12/16/uj-irodahazat-adtak-at-a-keruletben/

Témák A-Z

Új irodaházat adtak át a kerületben

ARCHÍV | 2009. december 16. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Korszerű irodaépülettel gazdagodott a XIII. kerület. A Róbert Károly körúton az Uniqa Biztosító avatta fel új székházát 2009 decemberében. A helyszínválasztás nemcsak azt példázza, hogy szívesen költöztetik székhelyüket Angyalföld, Újlipótváros és Vizafogó együttesébe a cégek, hanem azt is, hogy jól érzik itt magukat a vállalkozások. A biztosítótársaság ugyanis korábbi irodaépületének szomszédságába költözött, elkötelezett maradt tehát a Róbert Károly körúti helyszín, és azzal együtt a kerület iránt.

Az új irodaépületben nyolc szinten nettó 18 ezer négyzetméter hasznos területen alakítottak ki helyiségeket. A Vital Business Center névre keresztelt ingatlan fővállalkozója a Raiffeisen Evolution volt, a finanszírozást pedig az Uniqa teljes egészében saját forrásból állta. Az épület érdekessége, hogy homlokzatát Európa legtöbb, csaknem 80 ezer képponttal rendelkező LED-fala díszíti. Ez különleges fényjátékot vonultat fel. A tervező a Ferdinánd Építésziroda volt, az épület megtervezésekor az áttekinthetőségre koncentráltak.

A projekt részeként 300 férőhelyes mélygarázst alakítottak ki, kávézó működik a komplexumban, s nem sokkal az átadást követően étteremmel is bővül a kínálat. Több mint száz férőhelyes konferenciaterem és emeletenként egy kisebb tárgyaló áll a beköltöző cégek rendelkezésére. Az elképzelések szerint diagnosztikai központ és gyógyszertár szintén a környéken dolgozók és élők számára elérhető új szolgáltatások között szerepel majd.

Az épület 60 százalékát használja a biztosítótársaság, itt több mint 450 munkatársuk kap helyet. A terület többi részét bérbe adják, aminek köszönhetően újabb cégek költözhetnek a Róbert Károly körútra.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj