XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2009/08/19/bokretaunnepseg-lang-sport-szabadidokozpont/

Témák A-Z

Bokrétaünnepség a Láng Sport- és Szabadidőközpont új épületénél

ARCHÍV | 2009. augusztus 19. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Láng Sport- és Szabadidőközpont - bokrétaünnepségBokrétaünnepséget tartottak augusztus 19-én a Láng Sport- és Szabadidőközpontban, elérte ugyanis legmagasabb pontját az ingatlanegyüttes új főépülete. A 850 millió forintos beruházással megvalósuló létesítmény alapkövét július 7-én tették le, s máris szerkezetkész az épület.

Mostanra az utolsó födémet is sikerült bebetonozni – emelte ki Mentes Zsolt. A generálkivitelező Minos 2002 Kft. termelési vezérigazgató-helyettese elmondta: az alapozást követően a pillérvázas szerkezetet építették fel, azután következett a kitöltő falazat. Miután nem zöldmezős beruházásról van szó, váratlan nehézségekkel is szembe kellett nézniük, mégis sikerül tartani az eredeti ütemtervet. Ennek megfelelően pedig december végére elkészülhet az épület.

A főépület januári avatásával egyidejűleg új nevet is kap a létesítmény, tiszteletben tartva az előzményeket, azt, hogy a Rozsnyai utcai létesítmény a Láng Gépgyár sporttelepeként születhetett meg – emelte ki a bokrétaünnepség alkalmából dr. Tóth József. A XIII. kerület polgármestere hangsúlyozta: a mostani állomás egy fejlesztéssorozat része, amelynek korábbi fázisaiban már átadtak egy sportcsarnokot, gazdagodott a komplexum egy műfüves pályával, illetve teniszpályákkal.

A Láng Sport- és Szabadidőközpont újjá varázsolása annak a törekvésnek a megtestesülése, amellyel különleges hangsúlyt kíván adni a sporttal kapcsolatos fejlesztéseknek a XIII. kerületi önkormányzat. Három területre összpontosít a helyhatóság: a szabadidősport, az utánpótlás-nevelés és a diáksport egyaránt a fókuszban áll. – A már megvalósult és a tervezett beruházásokkal ezekhez kívánunk megfelelő feltételeket teremteni – emelte ki a polgármester.

Az új főépület földszint + kétemeletes lesz, összesen 2000 négyzetméternyi hasznos területtel. A komplexum e részét – ahogy a korábbi elemeket is – a Vadász és Társai Építőművész Kft. tervezte, a lebonyolító az Angyalföld-Újlipótváros-Vizafogó Vagyonkezelő Zrt.

A folytatásban pedig egy kisebb csarnok épül még a már elkészült mögött, hiszen a nemzetközi versenyek rendezésének feltétele, hogy megfelelő bemelegítő helyiséget tudjanak biztosítani a sportolók számára.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj