XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2009/07/07/uj-foepulet-alapkoletetele-a-lang-sport-szabadidokozpontban/

Témák A-Z

Új főépület alapkőletétele a Láng Sport-Szabadidőközpontban

ARCHÍV | 2009. július 07. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Láng sportkp.Dr. Tóth József, polgármester megnyitó beszédén elmondta: XIII. kerület kiemelt figyelmet fordít a -diák, -szabadidő és tömegsportra. A közelmúltban újította fel két tanuszodáját, az óvodások részére külön tornát szervez, a tanév elején két iskola tornatermét újította fel, átadott 4 műfüves pályát és nyárra elkészült a Margitszigeti napközis tábor átalakított medencéjét is.

Az Angyalföldi Láng Sporttelep a Rozsnyai és Lomb utca sarkán, a kerület zöldövezeti, jelentős építészeti, gazdasági fejlődésnek indult részében található. Az önkormányzat képviselő-testülete 2001. évben döntött a rossz állapotban levő sporttelep felújításáról. 2002. évben tervpályázatot írt ki a rekonstrukcióra. Ezt követően megépült a műfüves pálya, majd 2003-ban egy több mint 600 m2 alapterületű, nemzetközi szabványoknak megfelelő sportcsarnok került átadásra. A rekonstrukció folytatásaként elkészültek a főépület és a lelátó engedélyezési tervei.

Az új sportcentrum főépülete 2000 m2 –es, földszint + két emeletes hajószerű épület. A Rozsnyai utca felőli részben lesz a közösségi és sportszervezői épületszakasz, étteremmel, fitnesz teremmel és irodákkal. Az aszimmetrikusan elhelyezett előcsarnok másik oldalán a földszint + 1 emeletes épületszárny öltöző blokkjai sorakoznak a pálya felé néző üvegezett oldalfolyosóval. Az emeletre kerül 12 db kétágyas vendégszoba a loggia sorával. Az épület 2. számú (menekülő, ill. kiszolgáló) lépcsőháza mögött nyílik a 4 db kétszintes belmagasságú squash pálya.

Az épület teljes körűen akadálymentes lesz, így a mozgássérültek lehetőséget kapnak a sportlétesítmények használatára. Részükre minden szinten WC, mozgássérült öltöző és zuhanyzó kerül kialakításra. A 47 parkoló között a mozgássérülteké is megtalálható lesz.

A teljes beruházási programnak része az eddigi sportcsarnok bővítése és a kerítésépítés. Ez a meglévő mellé egy új csarnoképítést jelent, annak infrastrukturális hálózatát kihasználva. Az építési engedély és a kiviteli tervek jogerősek, a közbeszerzési eljárás a napokban kerül kiírásra. A teljes beruházás – mindkét épület – befejezési határideje 2010. első negyedév.

Budapest, 2009, július 6.

Adta: Gellért Lajos

sajtóreferens

Tel: 06-1-452-4161

Fax: 06-1-350-6021

E-mail: gellert.lajos@bp13.hu

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj