XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2009/11/30/tamogatasi-szerzodes-az-angyalfoldi-szocialis-egyesulettel/

Témák A-Z

Támogatási szerződés az Angyalföldi Szociális Egyesülettel

ARCHÍV | 2009. november 30. - Frissítve Egyéb

A helyi szociális, esélyegyenlőségi stratégiák alapvető célkitűzése az állampolgárok életminőségének javítása. Foglalkoztatáspolitikai célkitűzései között szerepel a megváltozott munkaképességű emberek foglalkozási rehabilitációjának szervezése. A tevékenységnek egyfelől hozzá kell járulnia e társadalmi csoport foglalkoztathatóságának javításához, másfelől a tartós foglalkoztatás támogatásával elő kell segítenie a megmaradt képességek minél teljesebb hasznosulását.

A XIII. kerületben konkrét eszközként alkalmazzuk a szociális boltok működtetésének és a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának támogatását. Mindkét szolgáltatást az Angyalföldi Szociális Egyesület látja el önkormányzati támogatással. A négy szociális bolt családias, kellemes hangulatú, a nagy áruházaktól, a nagykereskedőktől beszerzett termékek árát tartó üzletek. Elsősorban a környezetükben élő nyugdíjasok vagy nagycsaládosok veszik igénybe.

Az Angyalföldi Szociális Egyesület 1996-ban alakult meg, a szociális boltok működtetésén túl a rehabilitációs célú foglalkoztatást is végzi. Az önkormányzat több tízmillió forintos anyagi támogatásával befejeződött a Szekszárdi utcai telephely teljes felújítása, amely több mint 340 négyzetméteren biztosítja a megváltozott munkaképességű munkavállalók európai szintű foglalkoztatását. Az egyesület összesen 82 kerületi állampolgár részére nyújt munkalehetőséget, közülük 57-en  megváltozott munkaképességűek.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj