XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2009/11/17/uj-weboldal/

Témák A-Z

Megújultunk

ARCHÍV | 2009. november 17. - Frissítve Egyéb

XIII. Kerületi Polgármesteri HivatalAz Angyalföld, Újlipótváros és Vizafogó egységéből álló kerületben 110 ezren élnek, s évek óta rengeteg fiatal pár, család költözik a kerületbe. Ők is, az évek, évtizedek óta itt élők is érzik: jó itt élni, hiszen a modern város előnyének minden részét élvezhetik az emberek, mégis barátságos környezetben tölthetik itt mindennapjaikat. Nem véletlen, hogy a XIII. kerület jó ideje élen jár az átadott új lakások számában fővárosi összehasonlításban, emellett az irodaházak építésének töretlen lendülete igazolja: a cégek, intézmények egyaránt előszeretettel választják helyszínül a kerületet, s az önkormányzat igyekszik is mindent megtenni azért, hogy segítse a vállalkozásokat.

Ez a városrész évek óta Budapest fejlődésének motorja, s ezen nem kívánunk változtatni a jövőben sem. Hisszük, hogy a kijelölt úton haladva még többen gondolják majd úgy: a családok, a gyerekesek ideális terepe a XIII. kerület. Eközben nem feledkezünk meg az idősebbekről sem, rendezvényekkel és szociális juttatásokkal, intézményekkel szeretnénk felhőtlenné tenni számukra a nyugdíjas életet. Segítő kezet nyújtunk a rászorulóknak, akik életét remélhetőleg valamivel könnyebbé tudjuk tenni támogatásaink, juttatásaink révén – ezt a gondoskodást erősíti az idén bevezetett, a rászorulók számára ingyenesen igényelhető kerületi kártya.

Az önkormányzati honlap új külseje a régi elkötelezettséggel párosul: a kerületi lakosok számára igyekszünk megkönnyíteni az ügyintézést, s hogy minél kevesebb időt kelljen feleslegesen elvesztegetniük, széleskörű információkkal segítjük a tájékozódásukat a honlapon keresztül is.

Megtalálhatnak itt mindent, ami a polgármesteri hivatali ügyintézéssel, az ügyfélfogadással, vagy a képviselő-testületi döntésekkel kapcsolatos. Megtudhatják, melyik bölcsődébe vagy óvodába tartoznak lakóhelyük szerint, milyen általános vagy középiskolákba írathatják be gyermekeiket a kerületben, vagy hogy hol sportolhatnak kicsik és nagyok. Emellett számos más praktikus tudnivalót közzéteszünk számos témakörben a szelektív hulladékgyűjtéstől a parkolásig, a szakorvosi rendelésektől a szociális intézmények elérhetőségéig. Célunk, hogy az új honlap folyamatosan friss tartalommal segítse Önöket, s minél többen rendszeresen látogassanak ide olvasni és tájékozódni egyaránt!

Várjuk Önöket honlapunkon máskor is!

A XIII. Kerületi Önkormányzat

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj