XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2017. június 29. Péter, Pál

Tisztult a kép Népszigeti Tavaszi Nagytakarítás 2017. 2017. április 21. - Módosítva: 2017. április 23. | Környezetvédelmi hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

A XIII. Kerületi Önkormányzat „A Föld napja” alkalmából 2017. április 22-én, szombaton nagytakarítást szervezett a Népszigeten. Bár a kedvezőtlen időjárás miatt a résztvevők létszáma alatta maradt a várakozásoknak, a szigetet átszelő utat és közvetlen környezetét sikerült kitakarítani.

A sokak által kedvelt, sportolásra, kirándulásra, piknikezésre egyaránt alkalmas Népsziget minden tavasszal elkeserítő állapotban várja az önkéntes takarítókat, akik a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. által biztosított eszközökkel vehetik fel a harcot a mindent elborító szeméttel.

A szigetre vezető, éppen felújítás alatt álló gyalogos híd lejárójánál kezdődő sétány környezetében rengeteg műanyag palack, pléhdoboz, és papírhulladék rontotta a friss, tavaszi zölterület képét.

A látvány a sziget főútvonala mentén sem változott. A bokrok között, a kisebb tisztásokon üvegcserepek, ismeretlen módon keletkezett háztartási hulladék, ócska martac, és kisebb-nagyobb, kiszuperált bútordarabok, használati tárgyak várták az önkénteseket.

A süvítő szélvihar, és a folyamatosan fenyegető esőfelhők ellenére a hagyományos szigeti takarítás résztvevői eredményes munkát végeztek.

Tekintettel arra, hogy a sziget vízparti területeinek megtisztítására ezúttal nem volt elegendő a rendelkezésre álló kapacitás, a szervezők az akció folytatását fontolgatják. Ha elhatározás születik az ügyben, arról késedelem nélkül tájékoztatni fogjuk honlapunk látogatóit.