XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/09/01/hivatalosan-is-megkezdodott-a-tanev/

Témák A-Z

Hivatalosan is megkezdődött a tanév

2011. szeptember 01. - Frissítve Kulturális hírek

A XIII. kerületi általános és középiskolák zászlóinak felvonulásával kezdődött a kerületi tanévnyitó ünnepség a XIII. kerületben. A rendezvényen az iskolák legjobbjai kísérték az intézmény lobogóját. Az intézmények a felvonulás sorrendjében:

Ady Endre Gimnázium
Berzsenyi Dániel Gimnázium
Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola és Berzeviczy Gizella Tagiskola
Eötvös József Általános Iskola
Gárdonyi Géza Általános Iskola és Herman Ottó Tagiskola
Hegedüs Géza Általános Iskola
Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Vizafogó Tagiskola
Németh László Gimnázium és Kassák Lajos Tagiskola
Pannónia Általános Iskola
PRIZMA Általános Iskola és Óvoda Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
Számítástechnikai Általános Iskola és Tomori Pál Tagiskola
Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
Csata Utcai Általános Iskola

Az ünnepség fénypontja volt, amikor a legkisebbek ünnepélyesen megérkeztek az iskolába. Az első osztályosok képviselői egymás kezét fogva haladtak át az iskolát jelképező díszkapu alatt. Ezt követte a diákok ünnepi műsora.

Szenteiné Bukovinszky Katalin, a Csata Utcai Általános Iskola igazgatónője beszédében kiemelte, hogy nyáron újabb felújítással szépülhetett az idén 100 éves intézmény. Mostanra 12 digitális tábla szolgálja a korszerű képzést.

– Csupán két dolog van, amit tanítványainknak adhatunk: gyökeret és hajtást. E két dolog jegyében nyitom meg a 2011/2012-es tanévet – mondta ünnepi beszédében dr. Tóth József. A XIII. kerület polgármestere kiemelte: nagy felelősséggel jár, hogy a szülők az iskolákra és ezzel a kerületi önkormányzatra bízták a gyermeküket. Ezért felelős, gondos fenntartóként minél színvonalasabb oktatást és minél jobb körülményeket kíván biztosítani a helyhatóság a diákoknak.

Magyarország jövője az iskolapadban dől el – emelte ki dr. Tóth József. Ezért jó iskolálat kell működtetni. A XIII. kerületben ma jó iskolák várják a gyerekeket. A polgármester leszögezte: a XIII. kerületi önkormányzat szeretné megtartani ezeket az intézményeket. Noha a közoktatásban most jelentős változásokról hallani, az angyalföldi, újlipótvárosi és vizafogói intézmények és pedagógusok színvonalas munkát és magas szintű oktatást igyekeznek biztosítani a XIII. kerületben élő gyermekeknek és szüleiknek.

A XIII. kerületben egyébként 9600 gyermek ellátásáról gondoskodnak az óvodákban és iskolákban.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj