XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/10/03/hetvegi-ajanlo-oktober-6-7/

Témák A-Z

Hétvégi ajánló: október 6-7.

2012. október 03. - Frissítve Kulturális hírek

Október 7-én a Hamupipőke című zenés mesejátékot tekinthetik meg a kicsik az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. Délután 16 órakor kezdődik a Holdvilág Kamaraszínház előadása. Grimm klasszikusát 2008 óta hatalmas sikerrel játssza a társulat. A mesejátékot a négy év feletti gyerekeknek ajánlják.

Október 15-ig tekinthetik meg a Körbe-Festők című programsorozat mostani kiállítását az érdeklődők. Az Égig érő képzelet című eseményre az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ I. emeletén található Mácsai István Galériába hívják egy képzeletbeli utazásra a XIII. kerületieket a Csata Utcai Általános Iskola nevében.

Október 4. és 7. között lesz idén a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál. Idén hatodik alkalommal várják az ízek szerelmeseit a négynapos rendezvényre. Ebben az esztendőben a mexikóiak mutatkoznak be a tequilával, illetve tradicionális ételeikkel. A mexikói negyedben kiderül, hogyan lesz az agavéból párlat, és hogyan készülnek a közkedvelt latin-amerikai finomságok. A budavári helyszínen egyidejűleg huszonöt pálinkafőzde, tíz kolbászkészítő, valamint bor- és sajtmesterek állítják ki finomságaikat.

Kitekintőként az idén második alkalommal megrendezett Tapolcai Pisztráng és Borfesztivált ajánljuk. Október 5-én este kezdődik a Malom tónál a kulturális események sora, amely szombaton és vasárnap egész nap várja a látogatókat.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj