XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/09/27/nepszamlalas-a-heten-mindenki-megkapja-a-kerdoiveket/

Témák A-Z

Népszámlálás: a héten mindenki megkapja a kérdőíveket

2011. szeptember 27. - Frissítve Egyéb

A héten minden családhoz meg kell érkezzen a népszámlálással kapcsolatos egységcsomag. Kedden kezdik ugyanis kézbesíteni a borítékokat, s péntekig mindenhová eljuttatják a kérdőíveket.

A népszámlálási boríték háztartásonként egy lakás- és egy személyi kérdőívet tartalmaz. Minden címre csak egy borítékot dobnak be, amelyet ki lehet tölteni. Amennyiben többre van szükség, ez jelezhető a számlálóbiztosnak. A borítékokon szerepel az adott címre beosztott számlálóbiztos neve, biztosi igazolványának száma, illetve telefonos elérhetősége. Ennek köszönhetően időpontot is egyeztethetnek vele az adatok bevallásáról az adott címen lakók.

Fontos tudni, hogy az állampolgárok neve a népszámlálásnál nem számít, a bevallás anonim.

Idén az interneten közölni az adatokat a lakáskérdőíven szereplő azonosítókód alapján. Erre október 1-je és október 16-a között van lehetőség. Az adatközlés az előzetes becslések szerint 20-30 percet vesz igénybe. Ha az adott címről minden lakos adatait pontosan közlik, nem keresi fel őket a számlálóbiztos. Ellenkező esetben időpontot egyeztetnek a kérdőív kitöltéséről.

Az adatok közlésénél minden esetben az október 1-jén 0 órakor fennálló állapotokról kell nyilatkozni. Ezért szem előtt kell tartani, ha valaki ez után az időpont után, de még az adatközlés előtt született, akkor ezúttal még nem szerepel majd a statisztikában.

A népszámlálással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat honlapunkon összefoglaltuk.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj