XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/01/05/a-revesz-utcaban-mukodik-a-gyermekorvosi-ugyelet/

Témák A-Z

A Révész utcában működik a gyermekorvosi ügyelet

ARCHÍV | 2010. január 05. - Frissítve Egészségügyi hírek

Januárt 1-jétől látja el új helyszínen a betegeket a gyermekorvosi ügyelet, mostantól a Révész utca 10-12-be kell vinniük a kiskorúakat a családoknak akkor, ha hirtelen panaszok jelentkeznek. Itt korszerű és nívós körülmények között kezelik a pácienseket az orvosok, a mai kor elvárásainak megfelelően alakították ki az épületet és az ellátó egységeket egyaránt. Az ügyelet hétköznapokon este 8 órától reggel 8 óráig hívható vagy kereshető fel, munkaszüneti napokon pedig 0-24 óráig áll rendelkezésre.

Több más városrésszel közösen működteti a gyermekorvosi ügyeletet a XIII. kerület.  Ide hozhatják szükség esetén a kisebbeket és a nagyobbakat a IV., az V., a VI., a VII, a XIV. és a XV. kerületből is. Ebből a körzetből szinte mindenhonnan könnyen meg tudják közelíteni az új helyszínt a családok, amit nagymértékben megkönnyít a Dózsa György úti metróállomás közelsége. A XIII. kerületiek számára szintúgy jelentős könnyebbség, hogy mostantól nem szükséges ügyeleti ellátásra a Heim Pál Gyermekkórházba vinni a kicsiket, hanem sokkal közelebb, a kerületen belül és jól megközelíthető helyen kapják meg a szükséges ellátást. Nem mellékes az sem, hogy szükség esetén lényegesen közelebbről indulhat útnak az ügyeletes orvosi egység, s így hamarabb ér a beteghez.

A közös gyermekorvosi ügyelet több mint 57 ezer 14 éven aluli gyermek számára biztosítja az ellátást sürgős esetekben, köztük 11 700 kerületi számára nyújtva orvosi segítséget. Ezen kívül szükség esetén a 14 és 18 év közöttieket szintúgy fogadják a Révész utcai rendelőben. A XIII. kerületi önkormányzat beruházásában elkészült – és a közhasználatú, közösségi célú kategóriában Budapesti Építészeti Nívódíjat kiérdemelt – épületben egyébként 136 négyzetmétert foglal el a gyermekorvosi ügyelet, s csaknem ugyanekkora területet használnak kiszolgáló egységként közösen a felnőttügyelettel.

Egyedülálló, hogy a XIII. kerületben egy helyszínen működik mostantól a gyermek- és a felnőtt orvosi ügyeket. Ennek óriási előnye, hogy amennyiben a család több tagja panaszokkal küzd, egy helyen és szinte azonnal megvizsgálják és megkapja a szükséges segítséget. Változatlanul megmarad a kapcsolat a Heim Pál Gyermekkórházzal, mert a kórházi hátteret továbbra is ők biztosítják.

A gyermekorvosi ügyelet elérhetőségei:

1138, Révész utca 10-12.

Telefon:         349-8601

349-8603

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj