XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2009/10/02/atadtak-revesz-utcai-orvosi-rendelot/

Témák A-Z

Átadták a Révész utcai orvosi rendelőt

ARCHÍV | 2009. október 02. - Frissítve Egészségügyi hírek

Harminc évvel ezelőtt épült, korszerűtlen, elöregedett épületben fogadták itt korábban a betegeket az orvosok, időszerű volt egy felújítás – indokolta dr. Tóth József polgármester, miért döntött úgy a helyhatóság, hogy belevág a példaértékű projektbe. A döntéselőkészítő vázlatterv 2007-ben készült el, tavaly sikerült előteremteni a forrást, majd tizennégy-tizenöt hónapnyi kivitelezés eredményeképp mostanra elkészült a XXI. századi követelményeket maradéktalanul teljesíteni tudó komplexum.

Révész utcai rendelő átadásaAz E alakú épület központi részét foglalja el a felnőtt háziorvosi rendelők együttese, méghozzá 450 négyzetméteren. Ettől balra található a gyermekorvosi szekció a védőnői hálózattal, amely 180 négyzetméteren rendezkedhetett be, ugyancsak helyet adva a nővédelemnek és a családtervezésnek. A jobb oldalra pedig egy gyógyszertár költözött, továbbá itt alakítják ki az ügyelet helyiségeit, amelyet az Esküvő közi szolgálatot váltja fel november közepén. A gyermekorvosi ügyelet megszervezése és elhelyezése egyébként példaértékű együttműködésben valósul meg több más városrésszel: összesen hét kerületből járhatnak majd ide a kicsik, amennyiben sürgős ellátásra van szükségük.

A Révész utcában összesen tizenháromezer felnőtt és csaknem háromezer gyermek ellátásáról gondoskodnak. Nyolc háziorvos a felnőtteket, öt pedig a gyermeket kezeli majd – így a felnőttek esetében orvosonként 1600-1700, a gyermekeknél pedig 600 fő jut átlagosan.

A 100 százalékban akadálymentesített épületet télikerttel egészítették ki, a szomszédágában tizennyolc gépjármű elhelyezésére alkalmas parkolót alakítottak ki. A terveket Nagy Csaba készítette, akinek nevéhez a nemrégiben újjá varázsolt Pannónia Általános Iskola projektje is kötődik.

A Révész utcai rendelő beruházására 500 millió forintot költött a helyhatóság. – Ez tükrözi azt az elkötelezettséget és elhivatottságot, amellyel az önkormányzat felelősséget kíván vállalni a lakosság lehető legmagasabb színvonalú ellátásáért – emelte ki a polgármester az ünnepélyes megnyitó alkalmából.

A most átadott komplexum egy tízéves fejlesztési program utolsó előtti állomása. A tudatos városfejlesztésnek köszönhetően az egészségügyi ellátás terén is sorra korszerű egységek váltották fel elődeiket. Megújult a többi között a Szegedi úti rendelőintézet, a Babér utcai, a Pap Károly utcai és a Karikás Frigyes utcai háziorvosi rendelő, s a házi és szakorvosi ellátásnak egyaránt helyet adó Visegrádi utcai intézmény sem maradt ki a sorból. A folytatásról már született döntés: a jövőben a Bessenyei utcai egység felújításáról gondoskodik az önkormányzat, s a Tátra utcai rendelők együttese ugyancsak modern körülmények között, új helyszínen rendezkedhet be.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj