XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/10/17/xx-szent-mihaly-napi-bucsu/

Témák A-Z

XX. Szent Mihály Napi Búcsú

ARCHÍV | 2013. október 17. - Frissítve 75 éves kerület hírei

 

2013-ban is igyekeztük folytatni az eddigi Szent Mihály Napi Búcsú sikeres programelemeit:

A 2007 óta már hagyományos tűzoltóversenyek idén nemzetközivé nőtték ki magukat, hiszen számos környező ország csapata is megmutatta tudását, valamint a fúvószenekaruk nyitotta meg a rendezvényt.

A kulturális programok ezt követően két színpadon és számos helyszínen zajlottak egész nap. Reggel megnyílt Miska Vidámparkja, Mihály Mester Birodalma kézműves foglalkozásokkal, a Misi tér gyermekszínpaddal és Tücsöksátorral, valamint Családi Társasjáték Klubbal. A parkolóban a Mihály Fogadó állomásai, a Mihály Napi Vásár teremtett igazi búcsúi forgatagot. Bemutatkozhattak a XIII. kerületi civil szervezetek, a plébánia oldalában kaptak helyet az Angyalföldi Szent Mihály templom sátrai és egyéb egyházi programjai, amelyek közül kiemelkedő volt a templomi idegenvezetés és az ünnepi szentmise.

A programok a Misi udvaron a gyermekeket célozták meg: délelőtt az Ametist Bábszínház Hamupipőke című zenés marionett játéka kápráztatta el a kicsiket, majd maradva a bábszínháznál és a -művészetnél Giovannini Kornél játékos ismertetőjén vehettek részt. Délután a Vadrózsa ifjúsági csapata tartott bemutatót, a homoludens.hu Egyesület interaktív kvízműsora mérte fel a vállalkozók ügyességét és tudását. A Misi színpad zárása az Eszter-lánc mesezenekar koncertje volt Kárász Eszterrel hatalmas sikerrel. A gyermekek számára lehetőség nyílt továbbá póni lovaglásra, elektromos kisautózásra és kézműves foglalkozásokon való részvételre is.

A nagyszínpadot délelőtt a Deszka Színpad és a Csepp Színház musical válogatásai, táncos-énekes fellépései nyitották. Ezt követően bemutatkoztak a kerületi mozgáscsoportok: többek között a Négy Muskétás SE, az NRG Tánciskola és a Szépkorú Táncklub. Délután a tombolasorsolás után meghallgathattuk Sárosi Éva, a Kerület Arca gondolatait a rendezvény 20. születésnapja és a kerület 75. születésnapja alkalmából, majd a Forrai iskola divatbemutatója színesítette a programot. A rendezvényt Trabarna stand up fellépése és este 20 óráig Tóth Gabi energikus koncertje zárta.

A dupla születésnapi évforduló alkalmából a templomparkban három fa különleges „öltözetet kapott”: három olyan tablót csináltattunk, mely a városban már megszokott fa körüli hirdetőoszlopokra hasonlít, de kerület 75. és a Búcsú rendezvény 20. évfordulóját hirdette képekkel és megemlékező szöveggel. A születésnap alkalmából még egy meglepetés programmal készültünk: egy angyal ruhás élő szobor is a program részévé vált, mely Angyalföldre és Mihály Arkangyalra emlékezve a Mihály Napi Búcsún először idén tűnt fel.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj