XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/11/25/pro-urbe-dijat-kapott-a-polgarmester/

Témák A-Z

Pro Urbe díjat kapott a polgármester

ARCHÍV | 2013. november 25. - Frissítve 75 éves kerület hírei

A 2013. november 17-én a Szováta szállóban nyílt meg a kiállítás. Megtelt a szálló Gyémánt terme megtelt, az énekkarral együtt több mint 160 közreműködő, érdeklődő jelent meg az eseményen. A részvevők körét elsősorban azok a személyek alkották, akik a 15 év során valamilyen formában részt vettek a kapcsolat programjain, rendezvényein. Jelen volt Mátyás Endre a település korábbi polgármestere, aki az 1998. április 16-i ünnepségen Szováta város részéről írta alá az Együttműködési Megállapodást. Továbbá Kusztos Endre Szováta város díszpolgára, akinek képeiből a budapesti Radnóti Miklós Művelődési Központban megnyílt kiállítás, de jelen voltak korábbi és jelenlegi képviselő-testületi tagok, pedagógusok, művészek az együttműködésben résztvevő helyi polgárok.

Az ünnepségen Péter Ferenc Szováta város polgármestere méltatta az eseményt, majd bejelentette, hogy a rendezvény egyúttal díjátadó ünnepség is. Méltatta a több mint 15 éves együttműködés fontosabb állomásait, rendezvényeit. Külön kiemelte dr. Tóth József polgármester múlhatatlan érdemeit, amely a Danubius szállodalánc szovátai szállodai beruházásait jelentette.

Ezt követően Molnos Ferenc a helyi képviselő-testület tagja az emelvényről jelentette be, hogy Szováta város képviselő-testülete Pro Urbe kitüntetést adományozott dr. Tóth József polgármesternek. A laudációban elhangzott, hogy már a kezdetekkor a most az ötödik mandátumát töltő polgármester irányította Budapest XIII. Kerület Önkormányzatát, és mindvégig hű maradt Szováta városához. Az együttműködés területei közül kiemelte a több mint tíz éves múltra visszatekintő angol nyelvű tábort, a pedagógusok szakmai konferenciáit, a közös európai uniós programokat. A méltatás része volt, hogy Szováta város a Pro Urbe díj odaítélésével fel akarja hívni a figyelmet a jó példára, méltányolja a testvérvárosi kapcsolatokban elért eredményekért tett erőfeszítéseket. Köszönetét fejezte ki dr. Tóth József polgármesternek azért az értékteremtő és közösségépítő munkáért, amely a XIII. kerület részéről az ő támogatásával és irányításával Szovátáért történik. A „Pro Urbe díjat azon keveseknek szoktunk adni, akik városunk építésében jeleskedtek, akik kiemelkedő eredményekkel járultak hozzá anyagi, szellemi gyarapodásunkhoz. Dr. Tóth József közéjük tartozik” szólt a méltatás.

Dr. Tóth József polgármester megköszönte az elismerést, valamint a nagyszámú résztvevő jelenlétét és ismertette a kiállítás anyagát, kiemelve, hogy az a kerület 75. születésnapja alkalmából készült.

Ezt követően Péter Ferenc polgármester átadta az elismerést. A program látványos eseménye volt a helyi Kodály Zoltán gyermekkar közreműködése, akik a rendezvény elején az egyes beszédek között, majd a végén a jelenlevőket megénekeltetve zárta a rendezvényt. Az énekkart Holopné Schramek Kornélia alpolgármester asszony velencei táborozásra hívta meg.

A delegáció egész napos kiránduláson vett részt, ennek során székely falvakba látogatott el. Erdőszentgyörgyöt követően a híres bözödi elárasztott falut látogatta meg, majd a ökumenikus mementónál tette tiszteletét. Ellátogatott a körispataki szalmakalap múzeumba, meglátogatta Énlaka és Etéd községeket, tapasztalva, hogy a vidéken fejlődő és kihaló település egyaránt található. Székelyudvarhelyi látogatást követően a delegáció Korondra látogatott el.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj