XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/05/28/latvanyos-programokkal-unnepli-a-xiii-kerulet-a-75-szuletesnapjat/

Témák A-Z

Látványos programokkal ünnepli a XIII. kerület a 75. születésnapját

ARCHÍV | 2013. május 28. - Frissítve 75 éves kerület hírei

Május 31-én a Ruttkai Éva parkban Marosits István szobrászművész a színésznőt ábrázoló szobrát avatják fel. A szobor illeszkedik környezetéhez, a parkban már meglévő modern kandeláber jelentéshordozó funkciót kap a kompozícióban. A szoborállítás bővíti a kerületünkben lévő kulturális értékek számát, esztétikus látványt nyújt a látogatóknak, körbejárható és közös fotók készíthetők az egykori színészlegendával.

Ugyanaznap a kerület testvérvárosainak küldöttségei emlékfákat ültetnek a kerület tovább szépülő és bővülő parkjában. A polgármester, a diákpolgármester, és a lakosság képviselői üzenetet küldenek a jövőbe. Az acélhengerben elhelyezett tárgyakat, dokumentumokat 25 év múlva a kerület 100. születésnapján bontják fel az utókor képviselői.

Június 1-jén a gyermekeket sok meglepetés várja a Béke téren, a Magyar Posta emlékbélyegzést tart. 14 órától várjuk a családokat Paszulykerengő népi játszóházzal, 17 órától térzene, 19 órától a ZOOM! zenekar, majd a Republic 67 együttes koncertje szórakoztatja az ünneplő közönséget. A programot ünnepi tűzijátékkal zárjuk.

Újra indul a lóvasút Az első pesti lóvasút 1866. évi járatának emlékére retro lóvasút halad át a kerületen. A 75 éves kerület ünnepi programsorozatának része lesz a Váci úti lóvasút emlékének felidézése. Május 30-án éjféltől Béke térről, a 14-es villamos vonalán indul és repíti vissza a múltba a résztvevőket. Hogy a gyermekek se maradjanak ki a jóból június 1-jén szombaton a 10.00 óra és 16.00 óra között az Angyalföld Vasúti Pályaudvaron (Kámfor utca) szintén Mónica nevű ló vontatja az eredeti korabeli, de felújított lóvasutat. A segítő személyzet is korhű jelmezben várja az érdeklődőket, akik emlékjegyet kapnak a nosztalgiajáraton való közlekedésükért.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj