XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/07/09/atadtak-a-teljesen-megujult-orszagbiro-setanyt/

Témák A-Z

Átadták a teljesen megújult Országbíró sétányt

2012. július 09. Városfejlesztési hírek

Hivatalosan is átadta a több lépcsős beruházás eredményeképpen felújított Országbíró sétányt dr. Tóth József a XIII. kerületi lakosoknak. A polgármester a Lakótelepi Napok idei első rendezvényével egyidejűleg megtartott sétányavatón elmondta: azt itt élő nagyjából 3,5 ezer ember humanizált körülmények között, korszerű környezetben élheti mindennapjait a fejlesztésnek köszönhetően.

Az Országbíró sétány komplex programja két ütemben valósult meg. Az első fázis tavaly készült el, akkor a nyugati rész alakult át XXI. századi színvonalúvá. Most a keleti rész újult meg. Teljes burkolatcsere, játszótéri fejlesztések, újonnan kihelyezett padok, szeméttárolók, a kétkerekűzőknek kerékpártárolók, fatelepítések, mediterrán és más növényzet, s nem utolsó sorban új szökőkút fogadja az itt lakókat és másokat az Országbíró sétányon.

A beruházást 100 százalékban saját forrásból valósította meg a XIII. Kerületi Önkormányzat. Az Országbíró sétányra és környékére midnent egybevéve nem kevesebb, mint 1,7 milliárd forintot költött a helyhatóság. A Hajdú utcában új bölcsődét alakítottak ki, a 2010-ben nyitott Üteg utcai nyitott óvodát egy évvel később tovább bővítették.

A projekt illeszkedik abba a lakótelep-felújítási programba, amelynek részeként elsőként a Gyöngyösi sétányi lakótelepet és környezetét újította meg az önkormányzat. Szintúgy átfogó felújítást valósított meg a helyhatóság a Vizafogó lakótelepen.

A polgármester arra kérte az Országbíró sétányon és közelében élőket, hogy közösen vigyázzunk a környezetünkre, hogy mindenki örömét lelhesse itt.

A Lakótelepi Napok júliusi első rendezvényén a környékbeliek szórakoztatására különböző programokat szerveztek, egyebek között bábszínház, arcfestés, kézműves foglalkozások, pónilovaglás szórakoztatta az érdeklődőket. Ezen kívül Lakótelepi Fórumot is tartottak dr. Tóth József, dr. Paál Péter György rendőr alezredes, kapitányságvezető és Fábián Gyula, a XIII. Kerületi Közterület-felügyelet vezetője részvételével.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj