XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/03/12/hatvanot-eves-fenyo-miklos/

Témák A-Z

Hatvanöt éves Fenyő Miklós

2012. március 12. - Frissítve Kulturális hírek

A hazai könnyűzene nagy alakja 65 éves lett. Ebből az alkalomból köszöntötte őt a XIII. kerület önkormányzata nevében a polgármester.

A rock and roll és a XIII. kerület elválaszthatatlan – szögezte le a köszöntés alkalmával dr. Tóth József polgármester. Felidézte, hogy a Láng Művelődési Központban számos legendás együttes tartott koncertet, köztük a Hungária is. A József Attila Színházban a mai napig műsoron van a Made in Hungária című darab, Fenyő Miklós és Tasnádi István musicale.

Szóba került az ünnepi beszélgetésen a foci is, amelynek nagy híve a legendás zenész. Fenyő Miklós elmondta: a spanyol bajnokságot tartja a legerősebbnek és a legjobbnak, mégis szívesebben nézi angol csapatok küzdelmét. Az angol bajnokságban ugyanis egy meccsen bármi megtörténhet – indokolta.

Fenyő Miklós ezer szállal kötődik a XIII. kerülethez. Születésekor családja a Hollán Ernő utcában élt, a Kárpát utcába járt óvodába, a Pannónia utcába általános iskolába. Lakott a Pozsonyi úton, a Szent István parkban, most ismét a Pozsonyi úton él.

Fenyő Miklós 2004 óta a XIII. kerület díszpolgára.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj